Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Free Gaza


Οι οργανώσεις Κρήτης της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας καλωσορίζουν, τα δύο πλοία της αποστολής «Ελεύθερη Γάζα» που μετά από μια σύντομη στάση στο λιμάνι των Χανίων θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Κύπρο, απ’ όπου και θα ξεκινήσει η τελευταία φάση της προσπάθειάς τους να προσεγγίσουν από θαλάσσης την πολιορκημένη Γάζα.

Συμπαραστεκόμαστε στην ειρηνική τους προσπάθεια να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό που κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου έχει επιβάλλει η σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, μετατρέποντας ειδικά τη Γάζα σε μια απέραντη φυλακή για 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους που στερούνται βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Σ’ ολόκληρη την Παλαιστινιακή επικράτεια το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ –στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ- σκοτώνει καθημερινά με χιλιάδες τρόπους έναν ολόκληρο λαό, ενώ η «πολιτισμένη» Δύση στην ουσία επικροτεί αυτή την πρακτική, ψελλίζοντας απλά τη «λύπη» της.

Ο Ελληνικός λαός καλείται για άλλη μια φορά –όπως έχει στο παρελθόν πράξει – να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων και του αγώνα τους για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Μαζί με το ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, θα επαγρυπνούμε για τη συνέχεια του ταξιδιού των δύο πλοίων προς τη Γάζα.

Nα σταματήσει ο αποκλεισμός στη Γάζα Να αρθεί η πολιτική κυρώσεων της ΕΕ στην Παλαιστίνη. Nα ακυρωθεί η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ.

Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και δικαιοσύνη είναι αγώνας όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: