Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Ντροπή σας, κυρία Μπακογιάννη!

Αθήνα, Πέμπτη 10/7/2008

Η οργανωτική επιτροπή του Resistance 2008 - 1o Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Ιερά Οδός) στις 11-12-13 Ιουλίου, ανακοινώνει ότι:

1. Στο Φεστιβάλ προσκλήθηκε, ως κεντρική ομιλήτρια, η Λεϊλά Χαλέντ, σύμβολο της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Η Λεϊλά Χαλέντ αποδέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόσκληση, που υποστηρίχθηκε μεταξύ άλλων και από στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Το ελληνικό ΥΠΕΞ τηρεί παρελκυστική τακτική. Τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι «θα χορηγηθεί θεώρηση εισόδου εντός των ημερών», τις διαδέχθηκαν περίεργες «διαβουλεύσεις» που έφθασαν σε υπουργικό επίπεδο.

3. Μέχρι σήμερα, μία ημέρα πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, το ΥΠΕΞ δεν έχει δώσει καμία επίσημη απάντηση, θετική ή αρνητική, ενώ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ Ή ΤΥΠΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ να μην χορηγηθεί η θεώρηση εισόδου που ζητήθηκε, δηλαδή ολιγοήμερη θεώρηση εισόδου περιορισμένης εδαφικής ισχύος (μόνο για την Ελλάδα).

4. Είναι πλέον σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση υπαναχωρεί σε έξωθεν πιέσεις για να μη χορηγηθεί στη Λεϊλά Χάλεντ θεώρηση εισόδου στην Ελλάδα, χωρίς καν να έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη μιας επίσημης απάντησης. Είναι ντροπή! Καλούμε και την ύστατη στιγμή την ηγεσία του ΥΠΕΞ να χορηγήσει θεώρηση εισόδου στη Λεϊλά Χαλέντ.

5. Δηλώνουμε ότι, είτε το θέλουν το ΥΠΕΞ και οι «σύμμαχοί μας» είτε όχι, Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΪΛΑ ΧΑΛΕΝΤ ΔΕΝ ΘΑ ΦΙΜΩΘΕΙ και θα ακουστεί στο Φεστιβάλ. Αυτό απαιτεί η ενθουσιώδης ανταπόκριση χιλιάδων προοδευτικών πολιτών και σύσσωμων των παροικιών των Παλαιστινίων και των Αράβων στην Ελλάδα όταν κάναμε γνωστό ότι η Λεϊλά έρχεται στο 1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας Resistance 2008.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν με απατά η μνήμη μου η Λεϊλά Χαλέντ δεν ήταν με εκείνους τους Παλαιστινίους φίλους της γύρω στο 1970-1972 που έκαναν μια επίθεση με χειροβομβίδες στο αεροδρόμιο Ελληνικού (εκείνοι κάθονταν ψηλά και εκ του ασφαλούς πετούσαν χειροβομβίδες στους επιβάτες που βρίσκονταν παγιδευμένοι σε χαμηλότερα επίπεδα) εξόντωσαν ένα σωρό Έλληνες και Αμερικανούς.

Στη συνέχεια δεν πιάσαν ομήρους στο Ξενοδοχείο Αμαλία, στη Λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, Αθήνα και έγιναν εξεφτελιστικές για τη χώρα μας διαπραγματεύσεις που κατέληξαν στο να μείνει ατιμώρητη και να φύγει σε χώρα της επιλογής της η κυρία Χαλέντ;

Μήπως κάποιος άλλος θυμάται καλύτερα; Ήταν η εποχή των μεγάλων αεροπειρατειών.

Τώρα, να της δώσουμε και βίζα, μήπως πάει πολύ;

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Μάλλον σε απατά η μνήμη σου ... και (συνειδητά ή όχι)ενισχύεις το μύθο του επικίνδυνου "Παλαιστίνιου τρομοκράτη" κλπ που προωθούν οι σιωνιστές κι οι φίλοι τους Αμερικάνοι.

Όσο για τις "εξευτελιστικές διαπραγματεύσεις" τί εξευτελιστικότερο, από την παράδοση Οτσαλάν, το καθεστώς των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα, το "ευχαριστούμε τους Αμερικάνους" για τα Ίμια κλπ, κλπ ...

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβα. Αν η Λεϊλά Χαλέντ ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, αυτό θα σημάνει θρίαμβο του ιμπεριαλισμού και του φασιστικού Ισραήλ.

Ενώ τώρα που δεν ζητάει συγγνώμη, θριαμβεύει η παλαιστινιακή επανάσταση, δημιουργείται παλαιστινιακό κράτος, γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού .... κλπ.


Μην προσπαθείς να γίνεις περισσότερο φιλο-παλαιστίνιος από τους ίδιους τους Παλαιστινίους. Αυτοί υπέστησαν τα πάνδεινα. Εσύ προσπαθείς να δικαιολογήσεις τη γκάφα των διοργανωτών της εκδήλωσης που οσφραίνονται δάκτυλο της CIA και της Μοσσάντ στη μη χορήγηση βίζας.

Εφόσον η κυρία αυτή με τσαμπουκά αρνείται να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό, ποτέ μη σώσει και πάρει βίζα.

Και εσύ να κράζεις για την τιμή της ....χαμένης πρόσκλησης στην ομιλήτρια.

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Με ανάγκασες να το ψάξω καλύτερα, γιατί φαινόσουν αρκετά σίγουρος για την εκατόμβη θυμάτων που υποτίθεται ότι προκάλεσε η Λέιλα Χάλεντ.

Λοιπόν: Η Λέιλα έλαβε μέρος σε δύο μόνο αεροπειρατείες.

Η πρώτη στις 29/8/1969 σε πτήση της TWA από Λος Άντζελες προς Τελ Αβίβ. Η Λέιλα και ο νεαρός Άραβας συνεργάτης της μπήκαν στο αεροπλάνο από τη Ρώμη και κατέλαβαν το αεροπλάνο λίγο αργότερα. Αφού τους απαγορεύτηκε να προσγειωθούν στη Λοντ του Ισραήλ, οδήγησαν το αεροπλάνο στη Δαμασκό, το ΕΚΚΕΝΩΣΑΝ από τους επιβάτες και το πλήρωμα και το ανατίναξαν.

Η δεύτερη σε πτήση της Ελ Αλ. Μπήκαν μαζί με το συνεργάτη της, στο αεροπλάνο από το Άμστερνταμ στις 6/9/1970. Οταν εκδηλώθηκε η αεροπειρατεία οι άντρες της ασφάλειας πτήσηε επιτέθηκαν εναντίον τους με καταιγισμό πυρών, από τον οποίο τραυματίστηκε ο συνεργάτης της, τον οποίο στη συνέχεια οι άντρες της ασφάλειας εκτέλεσαν (όντας βαριά τραυματία) εν ψυχρώ. Η ίδια η Λέιλα ξυλοκοπήθηκε βάναυσα και τελικά έζησε μόνο χάρη στην παρέμβαση αγγλων αστυνομικών, καθώς το αεροπλάνο είχε ήδη προσγειωθεί ήδη στην Αγγλία.

Αυτά για να μη λες γενικά ότι σου κατέβει σχετικά με τα γεγονότα. Η Λέιλα Χάλεντ ποτέ δεν επιτέθηκε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, εντάξει; Δεν υπήρξε ούτε ένα θύμα, ούτε ένας κακοποιημένος επιβάτης στις αεροπειρατείες που συμμετείχε, εκτός από το νεκρό σύντροφό της τη δεύτερη φορά, εντάξει;

Το τίνος δάκτυλος είναι το γεγονός πως δεν της επιτράπηκε η είσοδος στην Ελλάδα, άσε τον κόσμο που διαβάζει να το κρίνει.

Άντε γεια.....