Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας: 11-13 Ιούλη

Από την Παρασκευή 11/7, μέχρι και την Κυριακή 13/7, στην Αθήνα, στη Γεωπονική, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας διοργανώνει το 1ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας.

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες κομμάτων, οργανώσεων και νεολαιών από τα πιο σημαντικά κινήματα του κόσμου: Πορτογαλία, Γαλλία, Χώρα των Βάσκων, Καταλονία, Νορβηγία, Ιταλία, Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Τουρκία & Β. Κουρδιστάν, Αλβανία, Παλαιστίνη, Αίγυπτος, Κονγκό, Αργεντινή, Βολιβία, Αϊτή, ΗΠΑ, Νεπάλ είναι οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι καλεσμένοι μας. Θα συμμετάσχουν επίσης σημαντικές προσωπικότητες όπως η Λεϊλά Χάλεντ, σύμβολο της Παλαιστινιακής αντίστασης. Στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ υπάρχει αναλυτική παρουσίαση των συμμετοχών.

Κάθε μέρα θα υπάρχουν ενημερώσεις και παρουσιάσεις από τις διεθνείς αντιπροσωπείες και πιο κεντρικές εκδηλώσεις. Οι κεντρικές εκδηλώσεις αφορούν:
Τις εξεγέρσεις των φτωχών και των πεινασμένων (Παρασκευή),
τις ανατροπές και τις επαναστάσεις στον 21ο αιώνα, (Σάββατο)
τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στην Παλαιστίνη (Σάββατο με τη συμμετοχή της Λέιλα Χάλεντ),
τους νέεους εργαζόμενους και τις νέες αντιστάσεις (Κυριακή)
την Αριστερά σήμερα (Κυριακή)
Παρουσιάσεις θα γίνουν για τα Βαλκάνια, την Ευρώπη ενάντια στην ΕΕ, τα κινήματα αντίστασης στην Ευρώπη, το παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, και άλλες.
Το πλήρες πρόγραμμα, παρουσιάσεων και κεντρικών συζητήσεων μπορείτε να το δείτε στη σελίδα του φεστιβάλ.

Κάθε μέρα θα υπάρχει συναυλία με τα παρακάτω συγκροτήματα:

Παρασκευή: Ojos de Brujo SoundSystem /Imam Baildi

Σάββατο: Fun – Da – Mental /Ρόδες

Κυριακή: Μάρθα Φριντζήλα /Matisse

Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα συλλογικοτήτων και οργανώσεων από όλη την Ελλάδα, θα λειτουργούν εστιατόριο, μπαρ και παιδότοπος, θα γίνονται παράλληλες εκθέσεις και προβολές, ενώ από τις εκδόσεις Α/συνέχεια θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο με πάνω απο 150 τίτλους βιβλίων.

Είσοδος: 10 ευρώ για κάθε μέρα, 25 ευρώ για όλο το τριήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: