Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Κακοποίηση του Μοχάμεντ Ομέρ κατά την επιστροφή του στη Γάζα


Συλλογος αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό "ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ"

Ισραηλινοί στρατιώτες, επιτίθενται, κακοποιούν και βασανίζουν τον παλαιστίνιο βραβευμένο δημοσιογράφο Μοχάμεντ Ομέρ, που έφτασε στη Γάζα ανίκανος να μιλήσει.

Ο Μ. Ομέρ είχε έρθει και στην ΑΘήνα, καλεσμένος του Συλλόγου Ιντιφάντα και της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Οι αρχές ασφαλείας του Ισραηλινού Κατοχικού Στρατού (ΙΚΣ) που παρακολουθούν το συνοριακό πέρασμα στη γέφυρα του Άλενμπι ανάμεσα στην Ιορδανία και τη Δυτική Όχθη, επιτέθηκαν, κακοποίησαν και ξεγύμνωσαν τον παλαιστίνιο δημοσιογράφο και φωτογράφο Μοχάμεντ Ομέρ, ανταποκριτή του IPS στη Γάζα, αποδέκτη του βραβείου 2008 Martha Gellhorn για τη Δημοσιογραφία και βραβευμένο ως «Καλύτερη Νεανική Φωνή» για το 2006 από το New American Media.

«Ο Ομέρ επέστρεψε στη γενέτειρά του, τη Λωρίδα της Γάζας, την Πέμπτη… κυριολεκτικά αναίσθητος και ανίκανος να μιλήσει αφού είχε δαρθεί και βασανιστεί από τους ισραηλινές στρατιώτες. Εξακολουθεί να μην μπορεί να μιλήσει κι έτσι δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του», δήλωσε το Σάββατο ο Steve Amsel από το Desert Peace.
Ο Ομέρ επέστρεφε από το Λονδίνο, όπου μόλις είχε παραλάβει το βραβείο Gellhorn και είχε επισκεφθεί διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου είχε μιλήσει ενώ συναντήθηκε και με έλληνες βουλευτές. Διαβάστε τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: