Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τα σκάνδαλα

ΟΣΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΑΤΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

Αυτός ο τίτλος θα ταίριαζε στο σημερινό πολιτικό σκηνικό του δικομματισμού. Η βρωμιά αναδύεται από παντού. Η δυσοσμία ξεκινάει από το Μαξίμου και τον Καραμανλή και φτάνει μέχρι τα ΜΜΕ, το δικαστικό κύκλωμα, την ΕΥΠ, την «αδιάφθορη» Υπηρεσία Ελέγχων, τους δικηγόρους - διαμεσολαβητές, τα μπουμπούκια του ΛΑΟΣ.

Όσο μεγαλώνει η μπόχα που αναδύεται, τόσο μεγαλώνει και η προσπάθεια συγκάλυψης και παραπλάνησης του λαού. Όλη η υπόθεση παρουσιάζεται σαν ροζ σκάνδαλο, συγκαλύπτοντας την πολιτική πλευρά και την ευθύνη. Ενορχηστρωμένα τα δελτία «ειδήσεων» καταναλώνουν ώρες επί ωρών για το ποιος είναι ο κομιστής του DVD και όχι για το τι λέγεται ή τι κόπηκε από αυτό. Αναλώθηκαν επί μέρες για το αν ο κ.Ανδριανός καλύπτεται από το δημοσιογραφικό απόρρητο και όχι για το ότι είναι δεξί χέρι του Καραμανλή. Αναλώνονται σήμερα με το τι είπε ο «Θέμος» στον «Μάκη» και αντίστροφα και όχι με το πώς και το γιατί αυτοί οι δύο είναι μπλεγμένοι.

Όσο ο Καραμανλής κάνει επίσημα ταξίδια ή βγάζει δεκάρικους λόγους εναντίον της διαφθοράς, οι παράγοντες του Μαξίμου κάνουν την πάπια και «θυμούνται» πως κάτι «ξέχασαν» να πουν στον ανακριτή, οι πρωτοκλασάτοι της ΝΔ κρατούν αποστάσεις για να μην τους πάρει η μπάλα σε ενδεχόμενη αλλαγή της πολιτικής σκηνής (Μητσοτάκηδες), και οι δευτεροκλασάτοι σπεύδουν να προσφέρουν στήριξη στον πρωθυπουργό.

Να απαιτήσουμε να βγει όλη η αλήθεια στο φως. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση. Πώς και σε τι μπλέκεται ο Καραμανλής. Ποιοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες έχουν ανάμιξη.

Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες

Είναι η πρώτη φορά που ο πανταχόθεν προστατευόμενος Καραμανλής είναι στο επίκεντρο. Και αυτή τη φορά όσα πέπλα προστασίας και αν απλώσουν τα ΜΜΕ και το σύστημα εξουσίας, ο πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος. Η γραμμή «προστατέψτε τον Καραμανλή» αυτή τη φορά δεν σκέπασε την μπόχα.

Η κρίση αφορά την καρδιά του συστήματος. Πρόκειται για διαπλοκή όλων των «ανεξάρτητων εξουσιών». Διαφθορά στα πιο ψηλά κλιμάκια της εξουσίας. Ο στενός πρωθυπουργικός πυρήνας είναι μέσα στο παιχνίδι «αποκαλύψεων», ψεμάτων, εκβιασμών και συναλλαγών.

Δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου

Λέμε για το ΠΑΣΟΚ, το άλλο όμοιο κόμμα του δικομματισμού. Έφυγαν οι εκσυγχρονιστές διαπλεκόμενοι και ήρθαν οι σεμνοί και ταπεινοί νταβατζήδες. Ήταν και είναι παρόμοια τα κόμματα που υπηρετούν τον νεοφιλελευθερισμό. Οι σακούλες διαδέχτηκαν τα Πάμπερς του Κοσκωτά. Οι μίζες και το λάδωμα επί ΠΑΣΟΚ αναπτύχθηκαν και πλημμύρισαν κάθε υπηρεσία για να μας κάνουν να αισθανόμαστε όλοι ένοχοι και ίδιοι.

Η δικαιοσύνη κάνει ανέκδοτο το παντός καιρού (από Σημίτη μέχρι Καραμανλή) πρωθυπουργικό σύνθημα «όλα στη δικαιοσύνη». Να ξεχάσουμε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου; Το σκάνδαλο του Σαμινα που βούλιαξε και των ζωών που χάθηκαν; Το σκάνδαλο της Ρικομέξ που παραγράφηκε; Και πιο πρόσφατα το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που μπήκε στο αρχείο ή το σκάνδαλο των απαγωγών που κουκουλώθηκε;

Σκάνδαλο είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός

Αυτά που ζούμε και βλέπουμε είναι η ουσία του καπιταλισμού. Είναι το σύστημα, οι σχέσεις, οι άνθρωποι, η κοινωνία, που φτιάχνει η οικονομία της αγοράς. Είναι η υποκρισία των κυβερνώντων αλλά και η ποιότητα των ανθρώπων της εξουσίας. Είναι η «διδακτική» προς τον απλό λαό ιστορία για το πώς θα ξεπεράσει τα οικονομικά και κοινωνικά του αδιέξοδα από την ανεργία, από τους στημένους διαγωνισμούς, από την φαυλότητα των ισχυρών των υπουργείων και των δημόσιων οργανισμών.

Άλλωστε ο νεοφιλελευθερισμός δεν διδάσκει πως η εξουσία της αγοράς είναι απεριόριστη; Πως οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας υπηρετούν τους πλούσιους; Πως όλα επιτρέπονται αρκεί να υπηρετείται η ελεύθερη οικονομία;

Ο νεοφιλελευθερισμός δεν αποδεικνύει πως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν κερδίζεται με την εργασία; Δεν αποδεικνύει καθημερινά πως η επιβίωση δεν εξασφαλίζεται από μια τίμια δουλειά;

Η μειοψηφία ενάντια στην πλειοψηφία

Τα πραγματικά σκάνδαλα είναι τα διαρκή οικονομικά και κοινωνικά σκάνδαλα της ανεργίας, της ακρίβειας, των υπερκερδών των ολίγων και της φτώχειας των πολλών. Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η κοινωνία της φτώχειας, της αμορφωσιάς, της ανασφάλειας.

Το μεγάλο σκάνδαλο είναι οι μισθοί των 300 και 400 ευρώ, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η παραχώρησή του στο ιδιωτικό κεφάλαιο, το καλοκαιρινό ολοκαύτωμα των δασών, η ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα.

Το πραγματικό σκάνδαλο είναι η άγρια και κυνική επίθεση της μειοψηφίας ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία.

Ο καναπές βλάπτει την αναπνοή του καθαρού αέρα. Να φοβηθούν την οργή του λαού.

Όμως η κατάσταση δεν θα αλλάξει όσο ο λαός παρακολουθεί από την κλειδαρότρυπα της τηλεόρασης τις περιορισμένες αποκαλύψεις και τους στημένους τσακωμούς. Το σύστημα εξουσίας φοβάται τον ίδιο το λαό και την ενεργοποίησή του. Ο δρόμος του καναπέ και της παθητικής τηλεοπτικής παρακολούθησης, δεν είναι ούτε δημιουργικός, ούτε ανατρεπτικός. Η άλλη πορεία για το λαό και τον τόπο προϋποθέτει τον αγώνα και τη συμμετοχή του εργαζόμενου κόσμου.

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΟΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ, ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΧΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: