Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Αντιρατσιστική συγκέντρωση στο Αιγάλεω


ΠΕΜΠΤΗ 24/1/2008, 5 μ.μ. Μετρό Αιγάλεω

Ούτε 1,5 μήνας δεν πέρασε από την επίθεση φασιστών σε σπίτι Πακιστανών μεταναστών στο Αιγάλεω (30 Νοέμβρη), και μια καινούργια επίθεση έγινε την Κυριακή 13 Γενάρη, στο διπλανό σπίτι από αυτό που είχε δεχθεί την προηγούμενη επίθεση. Αυτή τη φορά πετροβόλησαν και έσπασαν τζάμια και πόρτες του σπιτιού των μεταναστών ενώ οι μετανάστες αναγνώρισαν στα πρόσωπά τους άτομα που συμμετείχαν και στην προηγούμενη επίθεση. Ο ξυλοδαρμός ευτυχώς αποφεύχθηκε γιατί τόσο οι μετανάστες όσο και οι γείτονες υποψιασμένοι από το προηγούμενο περιστατικό βγήκαν γρήγορα στο δρόμο και κάλεσαν την αστυνομία. Αυτή βέβαια εμφανίστηκε μετά από 40 λεπτά για να πει στα θύματα να κάνουν …μήνυση κατά αγνώστων. Όμως λίγο αργότερα όταν συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός αντιρατσιστών για να δείξει αλληλεγγύη στα θύματα, το τοπικό τμήμα αποφάσισε να στείλει αμέσως 7 (!) περιπολικά για να σιγουρευτεί για το ποιόν των συγκεντρωμένων. Μάλιστα επιχειρήθηκε – όπως καταγγέλλεται από συγκεντρωμένους - και βίαια προσαγωγή αντιφασίστα, η οποία τελικά αποφεύχθηκε από την αντίδραση των υπόλοιπων.

Επισημαίνουμε ότι και στην προηγούμενη ρατσιστική επίθεση κατά Πακιστανών στο Αιγάλεω, με 5 σοβαρά τραυματίες, οι Αστυνομικοί του 1ου Τμήματος Αιγάλεω το πρώτο που βρήκαν να ρωτήσουν τους παθόντες ήταν αν έχουν χαρτιά, ενώ –αν και κατατέθηκαν μηνύσεις- δεν μπήκαν στον κόπο να καν να συλλέξουν τα καδρόνια και τα ρόπαλα που άφησαν οι φασίστες πίσω τους έστω και για μια τυπική δακτυλοσκοπική εξέταση!


Θεωρούμε ότι η αδιαφορία των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. του Αιγάλεω στις επαναλαμβανόμενες ρατσιστικές επιθέσεις παίρνει πια χαρακτηριστικά ανοχής – για να μην πούμε συγκάλυψης – στις φασιστοσυμμορίες, με αποτέλεσμα την ενθάρρυνση και αποθράσυνσή τους. Γι’ αυτό:


Οργανώνουμε συγκέντρωση καταγγελίας της νέας ρατσιστικής επίθεσης, στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου στο Μετρό Αιγάλεω, απ’ όπου θα πορευτούμε στο 1ο Αστυνομικό τμήμα Αιγάλεω, όπου θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία για τη στάση της Αστυνομίας


Καλούμε τους πολίτες του Αιγάλεω, την τοπική Αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία της 24/1/2007 για να απαιτήσουμε:


· Την σύλληψη και τιμωρία των δραστών

· Να σταματήσει η ανοχή της Αστυνομίας

· Να τεθούν εκτός νόμου οι φασιστικές οργανώσεις

Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος Ελλάδος, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, YRE-Νεολαία Ενάντια στο ρατσισμό στην Ευρώπη, Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΑΚΟΑ, ΔΕΑ, ΚΟΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Οργάνωση «ΚΟΚΚΙΝΟ», Νεολαία ΣΥΝ, Ξεκίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: