Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Σκοτάδι στη Γάζα ...

Την Κυριακή 20/1, ο κύριος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λωρίδα της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί λόγω έλλειψης καυσίμων, αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου καθολικού αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ. «Τουλάχιστον 800.000 άνθρωποι βρίσκονται στο σκοτάδι» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του σταθμού, Derar Abu Sissi, το βράδυ της Κυριακής.

Η απειλή της πείνας και μιας ανθρωπιστικής καταστροφής είναι πλέον άμεση.

Περισσότερα εδώ

Ανακοίνωση του συλλόγου «Ιντιφάντα»

Η διεθνής αλληλεγγύη να φωτίσει τη Γάζα

Η απόφαση του Ισραήλ να στραγγαλίσει τη Γάζα είναι έγκλημα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού. Το ενεργειακό μπλακ άουτ που προκάλεσε ο ισραηλινός αποκλεισμός απειλεί τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζα με ανθρωπιστική καταστροφή. Αυτή τη στιγμή όλη η περιοχή δεν έχει ρεύμα και κάθε ώρα που περνάει εντείνεται ο κίνδυνος λόγω εξάντλησης των καυσίμων να σταματήσουν να λειτουργούν οι γεννήτριες των νοσοκομείων.

Ο ενεργειακός αποκλεισμός είναι ένα ακόμα βήμα κλιμάκωσης της βίας από την μεριά του Ισραήλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συνδιάσκεψη της Ανάπολις, το Ισραήλ έχει δολοφονήσει 113 Παλαιστίνιους, ενώ για όλο το 2007 η αναλογία των θυμάτων ήταν 1 νεκρός Ισραηλινός για κάθε 40 νεκρούς Παλαιστίνιους. Από τον Ιούνιο του 2007, 41 Παλαιστίνιοι ασθενείς έχουν πεθάνει επειδή οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν να τους επιτρέψουν να βγουν από τη Γάζα και να αποκτήσουν πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζονταν. Τελευταίο θύμα της κατοχικής βαρβαρότητας ο 2χρονος Ιμπραχίμ Αμπού Τζαζάρ που πέθανε περιμένοντας την άδεια εξόδου.

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα ενώνει τη φωνή του με την αγωνιζόμενη Παλαιστίνη και τους αλληλέγγυους σε όλο τον κόσμο. Η λεγόμενη «διεθνής κοινότητα» είναι συνένοχη στο διαπραττόμενο έγκλημα. Μόνο ο συνεχής αγώνας και η διεθνής αλληλεγγύη μπορούν να φωτίσουν τη Γάζα.

Αθήνα 21/1/08

Δεν υπάρχουν σχόλια: