Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ΚΟΕ

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 2ου συνεδρίου της ΚΟΕ!

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου συνεδρίου της ΚΟΕ που πραγματοποιήθηκε σε αμφιθέατρο της Γεωπονικής σχολής της Αθήνας το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου. Το συνέδριο ξεκίνησε με την ιδιαίτερα μαζική και πετυχημένη πολιτική εκδήλωση της Παρασκευής στο Σπόρτινγκ. Στην εκδήλωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι σημαντικών κινημάτων από το διεθνή χώρο όπως ο υφυπουργός εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος Πρατσάντα από το ΚΚ Νεπάλ (Μαοϊκό) και ο Αχμάντ Σααντάτ, γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, φυλακισμένος στο Ισραήλ. Επίσης δεκάδες προσωπικότητες και αγωνιστές από την ελληνική αριστερά παρευρέθησαν και χαιρέτησαν το 2ο συνέδριο της ΚΟΕ, μεταξύ των οποίων ο Μανόλης Γλέζος και ο Αλέκος Αλαβάνος.

Στις διαδικασίες του συνεδρίου έγινε πλούσιος και δημοκρατικός διάλογος για τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις και τα καθήκοντα της ΚΟΕ μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το μέλλον της κομμουνιστικής αριστεράς και για τις ειδικές κατευθύνσεις που θα κάνουν την ΚΟΕ πιο δυνατή στην αριστερά, πιο έντονα προσανατολισμένη στα προβλήματα και στους αγώνες του λαού.

Το συνέδριο ενέκρινε τα βασικά κείμενα των θέσεων και πήρε αποφάσεις για την παρέμβαση της ΚΟΕ στους εργαζόμενους, στην πόλη, στη νεολαία, στον οργανωτικό και στον ιδεολογικό τομέα. Οι αποφάσεις του 2ου συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέων καθοδηγητικών οργάνων της ΚΟΕ.

Για όλα τα βασικά υλικά, για τους χαιρετισμούς και τις αποφάσεις θα υπάρχει αναλυτικό αφιέρωμα στο επόμενο τεύχος της εφημερίδας Αριστερά! που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 06/07/2007.

Με μια νέα, πιο ισχυρή ενότητα μέσα στις γραμμές μας,

Μαζί με τους αγωνιζόμενους λαούς, μαζί με τη Διεθνή Κοινότητα των Λαών!

Με περισσότερη τόλμη για την δημιουργία ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, στη χώρα μας, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό!

Επιταχύνουμε την ανάπτυξη της ΚΟΕ, την ισχυροποίηση της κομμουνιστικής αριστεράς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: