Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

Διαδήλωση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο στο Περιστέρι

Το Περιστέρι είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής, όπου σε κάθε κάτοικο αντιστοιχεί λιγότερο από 1τ.μ. πράσινου. Δήμος, κυβέρνηση, επιχειρηματίες, αναζητούν με κάθε τρόπο το κέρδος εις βάρος της ποιότητας ζωής, των αναγκών και των δικαιωμάτων των κατοίκων.

Οι λιγοστοί δημόσιοι και ελεύθεροι χώροι συνεχώς συρρικνώνονται και εμπορευματοποιούνται ειδικά με το νέο πολεοδομικό σχέδιο που προωθεί η δημοτική αρχή. Σύμφωνα με αυτό: 28 στρέμματα πράσινου επιχειρείται να αποχαρακτηριστούν άμεσα για να παραδοθούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία, μια σειρά πλατείες μετατρέπονται σε υπόγεια πάρκινγκ και αποψιλώνονται από δέντρα, ενώ η ζώνη των «κέντρων διασκέδασης» απλώνεται ανεξέλεγκτα.

Την Τρίτη 26 Ιούνη οι 3 επιτροπές κατοίκων (Άλσους, Τσαλαβούτας και Μπουρναζίου) που έχουν συγκροτηθεί στο Περιστέρι καλούν πορεία διαμαρτυρίας, με προσυγκέντρωση της κάθε μίας στην περιοχή της - λεπτομέρειες στην αφίσα- και σκοπό τη συνάντησή τους για μια μαζική πορεία διαμαρτυρίας και διεκδίκησης του δικαιώματος των Περιστεριωτών στο πράσινο, τους ελεύθερους χώρους και την ποιότητα ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ, εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: