Πέμπτη 10 Μαΐου 2007

Η ελπίδα είναι στην αριστερά και η δύναμη στην ενότητα

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που στήριξαν την «Αριστερή Ενότητα», τη μόνη νέα, ενωτική, ριζοσπαστική πρόταση στις φετινές φοιτητικές εκλογές. Χαιρετίζει τους αγωνιστές – μέλη και φίλους της «Αριστερής Ενότητας» που μέσα σε ένα όργιο επιθέσεων, λασπολογίας, νοθείας και τραμπουκισμών κατάφεραν ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα.

Η κατά 25% άνοδος της «Αριστερής Ενότητας», σε σχέση με το περσινό άθροισμα των βασικών δυνάμεων που τη συγκροτούν, δείχνει τη δυναμική που έχουν οι ενωτικές και προωθητικές προτάσεις και την καθιερώνουν σαν μια νέα πρωταγωνιστική δύναμη μέσα στο φοιτητικό κίνημα.

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές ήταν αδιαμφισβήτητα οι πιο πολιτικές και πολωμένες των τελευταίων ετών. Ένας χρόνος κινητοποιήσεων χρωμάτισε αυτή την πολιτική μάχη και έστειλε μηνύματα προς πολλές πλευρές:

Προς την κυβερνητική παράταξη ότι παρ’ όλους τους μηχανισμούς της καταγράφει μια πτωτική τάση. Προς την ΠΑΣΠ ότι δεν γίνεται να είναι κομμάτι του «νέου αμερικάνικου» ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να «διαχωρίζεται» σε βασικά σημεία της πολιτικής του.

Προς την αριστερά, ότι η ενωτική πρόταση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με τη συγκρατημένη αύξηση των υπόλοιπων αριστερών ψηφοδελτίων. Η δημιουργία της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και η σημαντική επιτυχία της είναι το νέο στοιχείο στις φετινές φοιτητικές εκλογές. Τα ενωτικά ριζοσπαστικά εγχειρήματα, ειδικά όταν γεννιούνται μέσα σε αγώνες, επιβραβεύονται.

Είναι αναγκαίο να επεκταθούν σε όλους τους τομείς την κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί το πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκφραστές του ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το φετινό μήνυμα των φοιτητικών εκλογών είναι ότι πραγματικά η ελπίδα είναι στην αριστερά και η δύναμη στην ενότητα.

Η αδυναμία να δημιουργηθούν πιο μόνιμα χτυπήματα στις δυνάμεις του δικομματισμού μέσα στις σχολές και ταυτόχρονα το θετικό αποτέλεσμα της «Αριστερής Ενότητας» μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα για να στείλουμε το νεοφιλελευθερισμό στο περιθώριο, για να φέρουμε την αριστερά στο προσκήνιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: