Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2007

"Έφυγε" ο γιατρός Κώστας Νικηφοράκης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα το πρωί έφυγε από κοντά μας ο γιατρός Κώστας Νικηφοράκης στα Χανιά. Ο «Κωστής» έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια, όπως έδωσε όλες τις μάχες στη ζωή του, όμως ήταν πέρα από τις δυνάμεις του να βγει νικητής και από αυτή τη μάχη.
Από μικρός δραστήριος στην πολιτική και κοινωνική ζωή, ήταν ευρύτερα γνωστός για τη δράση του που ξεπερνούσε τα Χανιά και την Κρήτη. Ξεκίνησε την πολιτική του δράση σε νεαρή ηλικία μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ(μ-λ). Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για την έμπρακτη διεθνιστική του στάση σε δίκη τούρκων αγωνιστών στην Κωνσταντινούπολη. Συνέχισε τη δράση του, πάντα μέσα στην αριστερά, στο κίνημα κατά των βάσεων στα Χανιά, στο νοσοκομειακό κίνημα, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια. Υποψήφιος δήμαρχος Χανίων το 1994 και νομαρχιακός σύμβουλος από το 1998 μέχρι και σήμερα. Υποδειγματική ήταν η στάση του και σαν γιατρός που πάντα ήταν στο πλευρό των αδυνάτων και των φτωχών.
Η ΚΟΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του, αλλά και σε όλη την κοινωνία των Χανίων που έχασε έναν πραγματικά χρήσιμο άνθρωπο.
Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας
www.koel.gr

Οι αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι από σήμερα φτωχότερες μετά το μεγάλο κενό που άφησε ο χαμός του αγωνιστή της Αριστεράς Κωστή Νικηφοράκη.
Επειδή η Αλληλεγγύη σε όσους αντιστέκονται , η προστασία των δικαιωμάτων όσων αδικούνται , η υποστήριξη των μεταναστών και κάθε καταπιεσμένου , μας επιβάλλουν πολύ δρόμο μπροστά μας , και επειδή «τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα» , όπως είχε πει πρόσφατα ο Κωστής , δίνουμε ραντεβού στα χνάρια της αλληλεγγύης και των αγώνων που άφησε ανεξίτηλα ο σύντροφός μας.
Χανιά 2-2-2007
Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών
ΥΓ: Η μεγάλη φωτογραφία είναι από τη δίκη στην Τουρκία το 1988 (;) και ανέβηκε στο Ιndymedia

Xθες τα Χανιά αποχαιρέτησαν τον Κωστή Νικηφοράκη. Έναν μοναδικό άνθρωπο τόσο ευαίσθητο όσο ευφυή και γενναίο.
Έναν ανένταχτο, ακούραστο κοινωνικό αγωνιστή, που έδειχνε να τον αφορά προσωπικά η όποια αδικία πάνω στον πλανήτη.
Ο τελευταίος περίπατος στους δρόμους της πόλης του αποτελούσε μέρος μιας ιεροτελεστίας που δεν μπορούσε να έχει παρά τα χαρακτηριστικά διαδήλωσης.
Με σημαίες, με αφυπνισμένες συνειδήσεις, με συγκίνηση, με παλμό, με συντροφικότητα και με βαθύ το αίσθημα της απώλειας οδηγήθηκε ο σύντροφος Κωστής στην ταφή του. Εκεί όπου όλοι είναι ίσοι μέσα στο χώμα.
Το κυρίαρχο αλλά σιωπηλό σύνθημα της διαδήλωσης έμοιαζε σαν υπόσχεση: «κοιμήσου όμορφα φίλε, θα φροντίσουμε εμείς γι αυτά».
Την ίδια στιγμή που το άψυχο σώμα του είχε εναποτεθεί στην τελευταία του κατοικία η ψυχή του κατακτούσε μια περίοπτη θέση στην συνείδηση αυτής της πόλης, εκεί όπου έμποροι της τιμής, μισθοφόροι της δικαιοσύνης και δολοφόνοι της ομορφιάς δεν θα εισχωρήσουν ποτέ.
Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων
Ένας αποχαιρετισμός στο Indymedia (βιογραφικό κ.α), αποχαιρετισμός στη σελίδα της "Εξέγερσης" το αφιέρωμα του Ιού της Ελευθεροτυπίας και λίγα λόγια από το blog της ΑΛΑΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: