Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2007

Πρώτη νίκη για τη δημόσια δωρεάν παιδεία

(Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το άρθρο 16)
Συνεχίζουμε τον αγώνα

Τελικά αυτό που θεωρούταν αδιανόητο μέχρι και πριν από λίγες μέρες, συνέβη: Η αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν μπορεί να συγκεντρώσει 180 ψήφους στηνΟλομέλεια της Βουλής. Η τακτική αναδίπλωση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ (επί της ουσίας συνεχίζει να στηρίζει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια») είναι αποτέλεσματου μεγάλου πανελλαδικού κινήματος που αμφισβήτησε τη δικτατορία της αγοράς και υπερασπίστηκε με πάθος και νηφαλιότητα το δημόσιο πανεπιστήμιο. Κόντρα στη συμμαχία της κυβέρνησης με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τον πόλεμο λάσπης μεγάλου μέρους των ΜΜΕ, την αστυνομική βία, και τη συμμαχία των 1.000
προθύμων να στηρίξουν την κυβέρνηση στην πιο δύσκολη στιγμή της, το κίνημα όχι μόνο έμεινε όρθιο αλλά και κατάφερε να απλωθεί πολύ πιο πέρα από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Οι 330 και πλέον φοιτητικές καταλήψεις, οι απεργίες της ΠΟΣΔΕΠ, οι επιτροπές που στήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, έστειλαν το μήνυμα: Η Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα!

Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το άρθρο 16 (www.arthro16. gr) χαιρετίζει αυτήν την πρώτη νίκη του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος. Δεν πρέπει όμως να υπάρξει εφησυχασμός. Ούτε η τύχη της αναθεώρησης του ’ρθρου 16 έχει κριθεί, ούτε το μέλλον του δημόσιου πανεπιστημίου. Γι� αυτό και ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να ανακληθούν όλες οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. Η αρχή έγινε, ο δρόμος άνοιξε!

Αθήνα 2/2/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: