Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Δεν πληρώνω ... Δεν πληρώνω

Από το tvxs.gr
Τη μείωση των τιμών στις μαζικές μεταφορές αξιώνουν κάτοικοι της Αθήνας οι οποίοι προχωρούν σε ένα είδος μποϊκοτάζ, παρεμβαίνοντας σε σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού. Διαμαρτυρόμενες οργανώσεις απευθύνουν έκκληση στο επιβατικό κοινό, για την Παρασκευή 13/3 και το Σάββατο 14/3, να μην πληρώσει εισιτήριο.
Πρόκειται για μία «κίνηση έμπρακτης αμφισβήτησης της ακρίβειας, μέσα από παρεμβάσεις σε σταθμούς μετρό και ηλεκτρικού», αναφέρει στο tvxs.gr ο Τάσος Βαρούνης, μέλος των επιτροπών «ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP!», διαμηνύοντας πως «ο,τιδήποτε αδειάζει την τσέπη, εμείς το αντιπαλεύουμε». Σε αυτό το πλαίσιο, προτρέπει τους Αθηναίους να μην πληρώσουν εισιτήριο, να μπλοκάρουν τα σχετικά μηχανήματα και παράλληλα να βοηθήσουν στην εξάπλωση πρακτικών, όπως η προώθηση του εισιτηρίου στον επόμενο επιβάτη εντός της προβλεπόμενης μιάμισης ώρας.
Οι επιτροπές «ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP!» διαμαρτύρονται «για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, για τα εκατοντάδες ευρώ το χρόνο που ξοδεύονται για τη μετακίνηση» και απευθύνουν το μήνυμα: «Κάνουμε άνω – κάτω τους σταθμούς και μεταφέρουμε βαγόνι – βαγόνι ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Σηκώνουμε κεφάλι σε αυτούς που θέλουν να φορτώσουν την οικονομική κρίση τους στο πορτοφόλι μας. Διεκδικούμε εδώ και τώρα δημόσιες, φθηνότερες, ανθρώπινες συγκοινωνίες. Καλούμε τους πολίτες της Αθήνας να ακυρώσουν την ακρίβεια και με την πράξη τους να στείλουν μήνυμα πως η ανυπακοή μας θα δυναμώσει».
Τα ραντεβού των επιτροπών «ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP!» για αύριο είναι:
Στις 11.00: Δάφνη, Εθνική Άμυνα, Πειραιάς, Άγιος Αντώνιος, Φιξ, Ευαγγελισμός.
Στις 11.30 Βικτώρια.
Στις 12.30 πορεία στο Μοναστηράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: