Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009

Σημαντική νίκη στη Θεσσαλονίκη

Μια πρώτη μεγάλη νίκη στο φυσικό αέριο
Η κλοπή συνεχίζεται, ο εμπαιγμός δε θα περάσει!
Η λαϊκή κατακραυγή και η δράση των επιτροπών ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP σημείωσαν την πρώτη νίκη στο θέμα του φυσικού αερίου. Μετά την κινητοποίηση μας στις 10/03, το Υπ. Ανάπτυξης "διαπιστώνοντας" (καιρό τώρα το γνωρίζει...) την αισχροκέρδεια της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα μειωθούν από τον Απρίλη 20% σε σχέση με τον Γενάρη. Δεν μας είπαν όμως, ότι οι τιμές του Γενάρη ήταν έως και 60% πάνω από την τιμή του πετρελαίου. Επομένως, η πίεσή μας τους ανάγκασε σε νέα ψέματα και ελιγμούς που δε θα πιάσουν τόπο.
Οι επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP κλιμακώνουν τη δράση τους.
Επιμένουμε και διεκδικούμε
  • Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης να επιστρέψει πίσω τα "προϊόντα της απάτης", τα κλεμμένα.
  • Κανένας διακανονισμός των λογαριασμών με την ΕΠΑ. Δεν πληρώνουμε την κλοπή.
  • Να ακυρωθούν οι συμβάσεις της ΔΕΠΑ με τις ΕΠΑ. Η διαχείριση του φυσικού αερίου να γίνεται αποκλειστικά από το Υπ. Ανάπτυξης.
  • Πραγματικά φθηνό φυσικό αέριο για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, τουλάχιστον 20% κάτω από τη σημερινή τιμή του πετρελαίου.
  • Καλούμε τους καταναλωτές να μην πληρώσουν τον επόμενο λογαριασμό, να οργανωθούν απέναντι στους ληστές της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ: προτιθέμεθα να διακόψουμε τη σύμβαση με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης αν συνεχίσει τη ληστεία με το πανάκριβο φυσικό αέριο.

Τις επόμενες μέρες, οι επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP θα προσπαθήσουν να αποκαλύψουν τον εμπαιγμό και να σταματήσουν την κλοπή.
Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να διαμαρτυρηθούμε μαζικά στα γραφεία της ΕΠΑ κεντρικής Θεσσαλονίκης, Παπαναστασίου και Μπότσαρη, την Δευτέρα 23/03, στις 10:00 Μας αφορά όλους. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.

Οι Επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν τη δράση τους
μέσα από την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: