Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Παλαιστίνη: Χαροπαλεύει αμερικανός ακτιβιστής

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του ISM
Ο 37χρονος Tristan Anderson από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, τραυματίστηκε στο κεφάλι από χτύπημα δακρυγόνου που εκτόξευσαν ισραηλινές δυνάμεις στο χωριό Ni’lin κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην κατασκευή του τείχους. Σύμφωνα με Σουηδό ακτιβιστή, οι ισραηλινοί συνέχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα παρόλο που ο Anderson ήταν πεσμένος στο έδαφος και αιμμοραγούσε σοβαρά, και καθυστέρησαν το ασθενοφόρο που ερχόταν να τον παραλάβει. Τελικά μεταφέρθηκε στο Ισραηλινό νοσοκομείο Tel Hashomer, κοντά στο Τελ Αβίβ και η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.
Οι κάτοικοι του Ni’lin διαδηλώνουν ενάντια στην κατασκευή του τείχους που όταν ολοκληρωθεί θα σημάνει την κατάσχεση μεγάλης περιοχής αγροτικής γης του χωριού. Το Ni’lin είχε έκταση 57.000 dunums το 1948, 33.000 το 1967 και τώρα είναι μόλις 10.000 dunums ενώ με την ολοκλήρωση του τείχους θα απομείνει 7.500 dunums .
Κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων εδώ και πολλούς μήνες στο χωριό έχουν σκοτωθεί τέσσερεις κάτοικοι. Ο δεκάχρονος Ahmed Mousa χτυπήθηκε από πραγματικά πυρά στο κεφάλι στις 29 Ιούλη του 2008. Την επόμενη μέρα τραυματίστηκε από πλαστική σφαίρα και πέθανε μια βδομάδα αργότερα ο 17χρονος Yousef Amira.Ο 22χρονος Arafat Rateb Khawaje πυροβολήθηκε πισώπλατα στις 28 Δεκέμβρη του 2208. Την ίδια μέρα πυροβολήθηκε στο κεφάλι και πέθανε τρεις μέρες αργότερα ο 20χρονος Mohammed Khawaje.

Δεν υπάρχουν σχόλια: