Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Πολεμείστε όπως στη Γάζα!

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz την παραμονή του πρώτου αγώνα των εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων Ελλάδας και Ισραήλ στο Τελ Αβίβ.
@ Ο επαναληπτικός αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων γίνεται αύριο στο Ηράκλειο. Στο Ηράκλειο και πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν μπορεί να «φιλοξενείται» η εθνική ομάδα του Ισραήλ, ενός κράτους που καταπατά κάθε έννοια δικαίου, καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό σε θάνατο, φτώχεια και εξαθλίωση μετατρέποντας τη Γάζα σε μια απέραντη φυλακή
@Διαβάστε επίσης: "Αστακός το παγκρήτιο για τον αγώνα με το Ισραήλ" (από την εφημερίδα "Πατρίς" του Ηρακλείου)

"Η στήλη μας θα σπάσει τα εμπόδια της λογοκρισίας και θα αποκαλύψει ένα στρατιωτικό μυστικό: Το Ισραήλ πηγαίνει σε πόλεμο, και η ώρα μηδέν είναι αύριο στις 9 το βράδυ. Και εάν το Al Jazeera και το BBC θέλουν να στηριχτούν στις πληροφορίες μας και να το αναμεταδώσουν σε ολόκληρο τον κόσμο, είμαι προετοιμασμένος να αναλάβω τις συνέπειες για παραβίαση της εθνικής ασφάλειας.
Την Τετάρτη, ένας στρατιωτικός ανταποκριτής της Yedioth Ahronoth – ναι ένας στρατιωτικός και όχι αθλητικός ανταποκριτής –δημοσίευσε μια αποκλειστική είδηση στις ειδησεογραφικές σελίδες: Ο διοικητής της ταξιαρχίας Givati, πρόκειται να ενθαρρύνει του παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ισραήλ πριν τον αγώνα τους εναντίον της Ελλάδας. Τις τελευταίες βδομάδες, οι προπονητές έψαχναν έναν ανώτερο διοικητή που να είχε πολεμήσει στη Λωρίδα της Γάζας. Κατόπιν συστάσεων από τις ισραηλινές δυνάμεις άμυνας, ο προπονητής της εθνικής ομάδας Dror Kashtan και ο βοηθός του Moshe Sinai, ήρθαν σε επαφή με τον συνταγματάρχη Ilan Malka.

«Ο Malka σκοπεύει να μιλήσει με τους παίκτες για τη σημασία του κρίσιμου αγώνα και για το γεγονός πως τα μάτια του έθνους του Ισραήλ θα είναι στραμμένα επάνω του», ανέφερε ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος σε όσα του είπε ο Malka. «Θα απαιτήσει από τους παίκτες να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος, ακριβώς όπως αυτός απαίτησε από τους στρατιώτες του να διορθώσουν τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου πολέμου στον Λίβανο – επειδή ακριβώς όπως στις μάχες στην Γάζα, δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία. Πολεμήστε σαν λιοντάρια. Εκπροσωπείτε κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα απλό ποδοσφαιρικό αγώνα» «Πρέπει να σημειωθεί», προσθέτει στη συνέχεια ο δημοσιογράφος για λογαριασμό του «ότι ο Malka βλέπει μια ομοιότητα ανάμεσα στο ρόλο ενός μάχιμου αξιωματικού και εκείνον ενός προπονητή ομάδας, σχετικά με τις προετοιμασίες για ένα παιχνίδι ή μια μάχη».

Αυτή, εν συντομία, ήταν από τον συνταγματάρχη, ο οποίος αντιμετωπίζει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σαν πόλεμο, και τον πόλεμο σαν ποδοσφαιρικό αγώνα. Και στις δυό αυτές δοκιμασίες «τα βλέμματα του έθνους του Ισραήλ είναι επάνω τους» κι ούτω καθεξής
Και γιατί θα έπρεπε οι προπονητές να αρκεστούν στην ενθάρρυνση από τον φημισμένο διοικητή; Γιατί να μην πάρουν τη βοήθεια του επικεφαλής στρατιωτικού ραβίνου, που έχει τη φήμη ενός σοβαρού ενθαρρυντή; Αυτός θα εξίσωνε τον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον πόλεμο ανάμεσα σε Μακκαβαίους και Έλληνες, δίνοντάς του μια θρησκευτική βασισμένη στην πίστη διάσταση και ένα ιστορικό βάθος, και με τον τρόπο αυτό θα τον μετέτρεπε σε έναν ορισμένο από τον θεό πόλεμο, έναν ιερό πόλεμο (τζιχάντ). Ο ραβίνος θα εξηγήσεις στους παίκτες, όπως εξήγησε και στους μαχητές, ότι οποιοσδήποτε που είναι συμπονετικός απέναντι στους σκληρούς, θα καταλήξει να είναι σκληρός με τους ς συμπονετικούς. Κι έτσι η ομάδα θα ξεσπάσει στο γήπεδο, δυνατή και ενισχυμένη, και θα κάνει σκόνη τους εχθρούς σα να ήταν αναθεματισμένοι Άραβες. Επιτέλους, θα έχουν μια ευκαιρία να θέσουν τη φυσική τους ικανότητα στη διάθεση μιας ελίτ.
Οι ένοπλες δυνάμεις και οι προπονητές διατρέχουν έναν σχεδιασμένο κίνδυνο: Δεν έχουν καμιά αμφιβολία εκ των προτέρων για τα καταστροφικά αποτελέσματα μιας ήττας (το απαγορεύουν οι ουρανοί) σ’ αυτή τη σημαντική μάχη: Η δύναμη αποτροπής του Ισραήλ θα συντρίβονταν ακόμα μια φορά και προκειμένου να τη να αποκαταστήσουν δεν θα είχαν άλλη εναλλακτική λύση αλλά να εξαπολύσουν έναν άλλο, ακόμα μεγαλύτερο πόλεμο ίσως ενάντια στην Αγγλία ή την Ισπανία.
Και είναι ήδη πιθανό να περιμένουν με κρατημένη την ανάσα τους για τις δακρύβρεχτες και αποκαλυπτικές εξομολογήσεις των παικτών-πολεμιστών αμέσως μετά το παιχνίδι: πως γράψαμε χλευαστικά συνθήματα στους τοίχους των αποδυτηρίων των ειδωλολατρών και πως τους σπάσαμε τα κόκαλα με ένα σιδερένιο πόδι και λιωμένο μολύβι (cast lead η επωνυμία της επίθεσης στη Γάζα). Κι ακόμα αν χάσουμε τη μάχη, θα κερδίσουμε τον πόλεμο: Οι αχρείοι Έλληνες δεν θα μπορέσουν να μας ξεχάσουν – ούτε εμάς ούτε τον θεό της εκδίκησης που μας έσωσε. Ίσως να βάλουν περισσότερα γκολ, αλλά εμείς θα αντλήσουμε περισσότερη ικανοποίηση από το ότι είμαστε η πιο ηθική ομάδα ποδοσφαίρου στον κόσμο.
Είναι πια επίσημο: Η χώρα έχει τρελαθεί"

Δεν υπάρχουν σχόλια: