Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού

Ό,τι εφαρμόζεται στους μετανάστες σήμερα, επιχειρείται να εμπεδωθεί σε όλους τους εργαζομένους λίγο αργότερα! Κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος για τη δουλειά του και τα εργασιακά του δικαιώματα, όταν αυτά παραβιάζονται κατάφωρα στους μετανάστες. Οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες, η κυβέρνηση, τα κόμματα «εξουσίας» και η ακροδεξιά προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίστροφο: ότι όσο πιο χτυπημένοι είναι οι μετανάστες, τόσο καλύτερα περιφρουρούμε τις «δικές μας» δουλειές. Ψέματα!
Η κρίση των νεοφιλελεύθερων αγορών και το άγριο και αδίστακτο κυνήγι του κέρδους επιφέρει την προσπάθεια να μετατρέψουν όλους μας σε παντελώς «ελαστικούς» εργαζόμενους. Νοικιασμένοι, stage, συμβασιούχοι, εργολαβικά συνεργεία χωρίς κανόνες για την ασφάλεια εργαζομένων, χωρίς επιδόματα, χωρίς δικαιώματα. Έτσι μας θέλουν όλους, ντόπιους και μετανάστες. Ο ρατσισμός και το «διαίρει και βασίλευε» αποτελεί εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στα χέρια όσων εξασφαλίζουν αμύθητα κέρδη από την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα. Όχι και για εμάς όμως, που δεν αποκομίζουμε κανένα όφελος από την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων οποιουδήποτε κομματιού της εργατικής τάξης. Δεν «τσιμπάμε»!
Το τελευταίο διάστημα έχουν μαζευτεί πολλές επιθέσεις στα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων: δολοφονίες στην Π. Ράλλη, λασπολογία για «πλιατσικολόγους λαθρομετανάστες», φασιστικές προκλήσεις σε Άγιο Παντελεήμονα και Πάτρα, απονομιμοποίηση χιλιάδων μεταναστών αντί για νομιμοποίηση, νόμοι-κοροϊδία αντί για υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών, δολοφονικές επιθέσεις τραμπούκων σε συνδικαλιστές-στριες όπως η Κούνεβα! Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το κίνημα αντέδρασε και αντιστάθηκε. Στις 21 Μάρτη ήρθε η ώρα οι αντιστάσεις να ενωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι κόντρα στα ρατσιστικά δηλητήρια, με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες συμμάχους στους κοινούς μας αγώνες.
Διεκδικούμε:
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  • ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ Ή ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΕΔΩ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: