Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ο υπουργός πήγε για δείπνο...

Ο Υπ. Μακεδονίας-Θράκης απέφυγε συνάντηση με τις επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP γιατί πήγε για (δ)είπνο...
Οι επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την δεύτερη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την οποία ακολούθησε συνέλευση πολιτών, αυτή τη φορά έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, τη Δευτέρα, 30 Μάρτη, στις 19:00.
Το πανό στην είσοδο του Υπουργείου έγραφε : «Ακύρωση των συμβάσεων του δημοσίου με την ΕΠΑ – Φθηνό φυσικό αέριο», κρεμάστηκαν οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί έξω από το Υπουργείο, υπογραφές συλλέγονταν από τον κόσμο καθώς και μικροφωνική ενημέρωνε τον κόσμο για τη διαμαρτυρία και για τα αιτήματά μας.
Ολιγομελής επιτροπή προσπάθησε να παραδώσει το ψήφισμα της διαμαρτυρίας στον Υπουργό, αλλά βρήκε μπροστά της για ακόμη μια φορά δυνάμεις της αστυνομίας και κάποια υπάλληλο του Υπουργού η οποία μας δήλωσε σε έντονο ύφος ότι ο Υπουργός βρίσκεται σε δείπνο με τα επιμελητήρια για την οικονομική κρίση.

Η οργή μας ξεχειλίζει γιατί όχι μόνο μας κλέβουν αλλά μας κοροϊδεύουν και από πάνω.
Ο Υπουργός, παρά το γεγονός ότι ήταν ενήμερος για τη συγκέντρωση μας, επέλεξε να βρεθεί με φορείς των επιμελητηρίων για να τους πείσει ότι η κρίση είναι μια «αρρώστια» που μας έχει χτυπήσει όλους (αλήθεια, οι αιτίες της ποιες είναι;) και ότι τα «φάρμακα» της κυβέρνησης του είναι οι αποκρατικοποιήσεις και το δώρο των 28 δις στις τράπεζες.
Και εμείς ρωτάμε : αυτός που δημιουργεί την «αρρώστια» με αυτόν που πάνε να του την φορτώσουν είναι το ίδιο; Τα καρτέλ, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές που χάνουν τα κέρδη τους ποιον θα προσπαθήσουν να ξεζουμίσουν ακόμη μια φορά; Τα «φάρμακα» της κυβέρνησης του κ. Σ. Καλαφάτη, ποιον γιατρεύουν τελικά : τους δεκάδες που δημιουργούν την ακρίβεια ή τους εκατοντάδες χιλιάδες που δεν αντέχουν άλλο; Το φυσικό αέριο δεν είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα για τις "πλάτες" που κάνει η κυβέρνηση στους κάθε είδους κερδοσκόπους για να αισχροκερδούν εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών; Αν, λοιπόν, ο κ. Υπουργός πάει για δείπνο στις 7 μ.μ. με τα επιμελητήρια (και άρα για ύπνο στις 9 μ.μ.…), ποιον θεωρεί ότι μπορεί να κοροϊδέψει;
Εμείς απαντάμε ότι δεν μπορεί να μας κοροϊδέψει. Όσες αστυνομικές δυνάμεις και να μας στείλουν, όσα δείπνα και αν χρειαστούν για να μας αποφύγουν εμείς δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους.
Στη συνέλευση εκατοντάδων πολιτών που ακολούθησε, η οργή αλλά και η αποφασιστικότητα ξεχείλιζαν. Επί τόπου, οι παρευρισκόμενοι πολίτες προμηθεύονταν αφίσες και αυτοκόλλητα των επιτροπών ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP για να τα κολλήσουν στη γειτονιά τους. Οι αποφάσεις της συνέλευσης ήταν :
  • Συνέχιση της συλλογής υπογραφών μέχρι ένα πρώτο στόχο των 10.000 υπογραφών.
  • Παράλληλο μάζεμα υπογραφών από γονείς και κηδεμόνες τον οποίων τα παιδιά σπουδάζουν σε σχολεία που θερμαίνονται με φυσικό αέριο και κάλεσμα του εισαγγελέα για αυτεπάγγελτη δίωξη.
  • Συγκρότηση επιτροπών σε συνοικιακό επίπεδο για την αποτελεσματικότερη και πιο συντονισμένη δράση μας.
  • Μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων, την Παρασκευή 3 Μάρτη, στις 18:00, Αριστοτέλους με Τσιμισκή,
  • Νέα συνάντηση της επιτροπής την Τετάρτη, 8 Μάρτη στις 20:00 στο καφέ Άλφα για τον περαιτέρω συντονισμό των κινητοποιήσεων μας.
Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 3.000 υπογραφές από πολίτες που προτίθενται να διακόψουν τη σύμβασή τους με την ΕΠΑ στο βαθμό που δε θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. (Καθώς και ηλεκτρονικά από τις ιστοσελίδες akribeia-stop.gr , petitiononline.com/fysaerio/petition.html)
Συνεχίζουμε ως την τελική νίκη! Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Οι Επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν τη δράση τους
μέσα από την ιστοσελίδα akribeia-stop.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο Μεγάλος Τιμονιέρης είπε: πάντα να δίνεις το εισητήριό σου στον επόμενο.