Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Το Free Gaza Movement ξεκινάει πάλι για τη Γάζα!

Για δεύτερη φορά μετά την έναρξη της Ισραηλινής επίθεσης, το Free Gaza Movement αναχωρεί από την Κύπρο για τη Γάζα.

Η πρώτη του προσπάθεια να σπάσει τον αποκλεισμό στις 15 Αυγούστου αποτέλεσε μια ιστορική επιτυχία του παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.
Τους επόμενους μήνες έγιναν τρία ακόμα ταξίδια στη Γάζα. Όμως στις 30 Δεκέμβρη και ενώ η επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας μετρούσε ήδη τρεις μέρες, το πλοίο Dignity που κατευθυνόταν στη Γάζα με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας και γιατρούς, εμβολίστηκε από ισραηλινά πολεμικά πλοία ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα 90 μίλια από τις ακτές της Γάζας, και κατέφυγε στον Λίβανο με σοβαρές ζημιές.

Εχθές σε συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε πως με ένα ελληνικό αυτή τη φορά σκάφος, το Free Gaza Movement θα αποπλεύσει ξανά το Σάββατο από τη Λάρνακα, με φάρμακα που συγκεντρώθηκαν στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι 30 επιβάτες του θα είναι 15 γιατροί από διάφορες χώρες, εκπρόσωποι ΜΜΕ και ακτιβιστές, αλλά και πολιτικές προσωπικότητες, ανάμεσά τους και οι έλληνες βουλευτές, Σοφία Σακοράφα και Θοδωρής Δρίτσας. Περισσότερα: http://indy.gr/ και http://www.freegaza.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: