Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Τα πλοία έφτασαν στο λιμάνι της Γάζας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Free Gaza Movement τα πλοία Free Gaza και Liberty, έφτασαν πριν λίγη ώρα στο λιμάνι της Γάζας, σπάζοντας τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: Δύο μικρά πλοία, 42 αποφασισμένοι άνθρωποι, ένα απλό μήνυμα: «Ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει το λαό αυτού του τόπου. Σήμερα είμαστε όλοι από τη Γάζα». Απόψε οι ζητωκραυγές θα ακουστούν ως το Τελ Αβίβ και την Ουάσιγκτον.

Από τους ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εκτέλεσαν τη ριψοκίνδυνη αυτή αποστολή η σελίδα της Κίνησης έδωσε τις παρακάτω δηλώσεις:
Huwaida Arraf: «Αναγνωρίζουμε ότι είμαστε δύο, ταπεινές βάρκες, αλλά αυτό που καταφέραμε είναι να δείξουμε ότι μέσοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να κινητοποιηθούν και να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν πρέπει να μένουμε βουβοί μπροστά στην αδικία. Φθάνοντας σήμερα στη Γάζα, υπάρχει μια αίσθηση ελπίδας, και η ελπίδα είναι αυτό που κινητοποιεί τους ανθρώπους παντού
Paul Larudee, Ph.D: «Είμαστε οι πρώτοι μετά από 41 χρόνια που μπαίνουμε ελεύθερα στη Γάζα, αλλά δεν θα είμαστε ο τελευταίοι. Καλούμε όλο τον κόσμο να ενωθεί μαζί μας και να δει ότι βλέπουμε»
Jeff Halper, Ph.D: «Αυτό που κάναμε αποδυκνείει ότι οι απλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν αυτό που θα όφειλαν να είχαν κάνει οι κυβερνήσεις. Εάν οι άνθρωποι ξεσηκωθούμε ενάντια στην αδικία, μπορούμε πραγματικά να γίνουμε η συνείδηση του κόσμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: