Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Σκληραίνει η καταστολή

Ανακοίνωση για την αστυνομική βία - από Συσπείρωση Δημοσιογράφων "Δούρειος ίππος" από http://indy.gr

Πριν λίγη ώρα, στο κέντρο της Αθήνας, και μετά το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, οι αστυνομικές δυνάμεις εφαρμόζοντας τη νέα ακόμα πιο σκληρή πολιτική καταστολής των διαδηλώσεων, τα έβαλαν με όποιον εύρισκαν μπροστά τους και βέβαια με τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση.

Ήθελαν να προχωρήσουν χωρίς την παρουσία των δημοσιογράφων, των φωτοειδησεογράφων και των εικονοληπτών, ανεξέλεγκτοι κι ασύδοτοι, σε μαζικούς άγριους ξυλοδαρμούς και αναίτιες συλλήψεις νέων που είχαν καταφύγει για να προστατευτούν από τη βία και τα χημικά σε εισόδους πολυκατοικιών πίσω από το Πνευματικό Κέντρο.
Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας ήταν "όχι άλλη ζαρντινιέρα - βαράτε και συλλάβετε όποιον βρίσκετε, αρκεί να μην σας καταγράψουν τα ΜΜΕ".

Ανάμεσα στους συναδέλφους που δέχθηκαν την αστυνομική βία είναι οι συνάδελφοι Χρήστος Μαζανίτης και Νίκος Διδάγγελος (του ΑΝΤΕΝΝΑ), και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν χτυπηθεί και συλληφθεί και αρκετοί άλλοι.
Αυτή την ώρα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Νταβανέλλος, Αγρολάμπος και Τρίμης σπεύδουν μαζί με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου και των Ομοσπονδιών Εκπαιδευτικών στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου μεταφέρονται δεκάδες πολιτών.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: