Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Δεν έχω λεφτά να ψωνίσω τη Κυριακή!

Θα ανοίξουνε λέει τα μαγαζιά του Κέντρου την τελευταία Κυριακή του χρόνου, για να αναζωογονηθεί η «αγορά» και να βοηθηθούν οι μικρομεσαίοι έμποροι.
Δουλευόμαστε;
Αυτός που δεν είχε λεφτά να ψωνίσει την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα, κι όλη τη βδομάδα που ακολούθησε, που θα τα βρει την Κυριακή; Θα του τα κρεμάσει στα κλαδιά του δέντρου το Πνεύμα των Χριστουγέννων;
Ωραίο το παραμύθι σας αλλά δεν έχει δράκο (μάλλον έχει αλογο-δράκο...). Ο λόγος που δεν ψωνίζουμε δεν είναι ότι δεν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά σε 24ωρη βάση, δεν είναι ότι φοβόμαστε τους «κουκουλοφόρους» στο κέντρο της Αθήνας. Είναι που δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή (που τη θυμήθηκα αυτή τώρα, ευρώ ήθελα να πω).
Αν κόπτετε η κυβερνησούλα μας για την αγοραστική κίνηση, ας δώσει καμιά αυξησούλα στους μισθούληδες και τις συνταξούλες (νάτο τό ‘παθα σαν τον Αυτιά μιλάω) και τότε θα σου πως εγώ πως θα τονωθεί η αγορά... Κάτω τα ξερά σας λοιπόν από την Κυριακάτικη αργία.

@ «Η προσέλευση των υπαλλήλων στην εργασία τους είναι προαιρετική» ... το άλλο με το Τοτό το ξέρεις;
@
Η Κυριακή θεσπίστηκε δια νόμου ως αργία στην Ελλάδα στις 2 Γενάρη του 1910 (Ντροπή μας! Σχεδόν 100 χρόνια τεμπελιάζουμε τις Κυριακές)
@ Προς ΠΑΣΟΚ («όπως οι οικονομικές συνθήκες, οι έμποροι, οι καταναλωτές, η ίδια η κοινή λογική υπαγορεύουν») Καλά την κοινή λογική δεν τη σχολιάζω, αλλά αυτόν τον καταναλωτή που το υπαγορεύει, να μου τον πείτε και μένα να πάω να του ζητήσω δανεικά (έχω απλήρωτη ΔΕΗ και θα μου το κόψουνε το ρημάδι) γιατί κανένας γνωστός μου δεν έχει να μου δώσει
@
Προς κ. Κ. Χατζηδάκη («καλό είναι όλες οι κοινωνικές ομάδες να σκέφτονται και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο»). Ακριβώς αυτό σκεφτόμαστε, οι εμποροϋπάλληλοι δεν είναι ζώα, είναι άνθρωποι και σημαντικό μέρος του κοινωνικού συνόλου αν σας διαφεύγει.
@ Προς κ. Αντιπρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας («Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, η πόλη πεθαίνει»). Το πορτοφόλι μου έχει πεθάνει προ πολλού από μοναξιά, ελλείψει χαρτονομισμάτων (κάτι κέρματα έχω μόνο για τα κάλαντα κι αυτά καταργημένα). Επαναλαμβάνω: ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (εδώ ο Άνθιμος εκ του άμβωνος μου είπε την προηγούμενη Κυριακή να πάω για ψώνια και δεν πήγα)
@
Προς ανυποψίαστο μικρο
έμπορο: Επαναλαμβάνω: «ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ – ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ» (άσε δηλαδή που με τα χρέη που σου έχουν φορτώσει κι εσένα, τράπεζες, ΤΕΒΕ κλπ, ούτε εσύ θα ψωνίσεις) @ Προς ανυποψίαστο εργαζόμενο που σκέφτεται πως καλά θα ήταν να είναι ανοιχτά : Μετά θα σου πούνε να πας κι εσύ στη δουλειά σου μια Κυριακή «για τις ανάγκες της αγοράς» γιατί το γραφείο «έχει ανάγκες» γιατί πρέπει να αυξηθεί η «παραγωγικότητα» γιατί ...

2 σχόλια:

AndreasVr είπε...

Τα μαγαζιά ας ανοίξουν και όσοι θέλουν ας ψωνίσουν. Ούτε εγώ σκόπευα να ψωνίσω την Κυριακή και δε θα ψωνίσω αλλά δε θε με ενοχλεί καθόλου που είναι ανοιχτά.

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Δεν ξέρω τί δουλειά κάνεις (και μην το πάρεις προσωπικά) αλλά όταν θα καλέσουν και σένα να δουλέψεις αναγκαστικά στις αργίες ή τις Κυριακές, ευτυχώς θα υπάρξουν κάποιοι που θα τους ενοχλήσει και θα σταθούν δίπλα σου.
Να 'σαι καλά!