Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Μακελειό στη Γάζα - Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Περισσότεροι από 200 νεκροί και 300 ακόμα τραυματίες αναφέρονται μέχρι στιγμής, από το βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας από F-16 και ελικόπτερα Απάτσι.
Το Ισραήλ χτύπησε στόχους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, και έπληξε πληθυσμιακά κέντρα, ανάμεσά τους την πόλη της Γάζας (όπου σημειώθηκαν και οι μεγαλύτερες απώλειες) και τις πόλεις Khan Younis (το Reuters αναφέρει 20 τουλάχιστον νεκρούς) και Ράφα.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο πολύνεκρη στρατιωτική επίθεση που έχει σημειωθεί στη Γάζα από το 1967.
Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν πως στόχος είναι «τρομοκρατικές εγκαταστάσεις της Χαμάς», στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες όπλων, όμως οι κάτοικοι της Γάζας μιλούν για χτυπήματα σε πυκνοκατοικημένες οικιστικές περιοχές και πολυσύχναστους δρόμους και μάλιστα την ώρα που μαθητές πήγαιναν ή επέστρεφαν από τα σχολεία τους.
Το Ισραήλ δήλωσε πως απαντά σε μια «κλιμάκωση των επιθέσεων με ρουκέτες που δέχεται από τη Γάζα» και πως οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν «για όσο χρειαστεί». Ο υπουργός άμυνας Ehud Barak ανέφερε πως «δεν θα είναι εύκολο, ούτε σύντομο» (το χτύπημα) και πρόσθεσε «Υπάρχει καιρός ηρεμίας και καιρός για μάχη, και τώρα έχει φτάσει η στιγμή να πολεμήσουμε».

Τη Δευτέρα 29/12 στις 6:00 μμ μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία (Κατεχάκη και Κηφισίας) η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα.
Δείτε δύο βίντεο στη σελίδα του BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: