Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Το AIC για τη σφαγή στη Γάζα

Το εναλλακτικό κέντρο πληροφόρησης AIC καταδικάζει τις σημερινές θανατηφόρες επιθέσεις από την ισραηλινή αεροπορία στη Λωρίδα της Γάζας, που οδήγησαν στο θάνατο (μέχρι στιγμής) 150 Παλαιστίνιων. Το AIC καλεί τα κοινωνικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη να κινητοποιηθούν ενάντια σε αυτά τα ισραηλινά εγκλήματα και ζητά η διεθνής κοινότητα να επιβάλει κυρώσεις ενάντια στο Ισραήλ και να καταστήσει υπόλογους την Τζίπι Λίβνι, τον Έχμουντ Μπαράκ και την ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για αυτά τα απερίγραπτα εγκλήματα πολέμου, που γίνονται ως μέρος της εκλογικής διαδικασίας του Ισραήλ.
Η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι, όπως το Ισραήλ προσπαθεί να ισχυριστεί σήμερα, αντίποινα για την αντίσταση της Γάζας στην ισραηλινή κατοχή και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, αλλά μέρος ενός δημόσια διακηρυγμένου στόχου, της διάλυσης της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα. Το Ισραήλ εκμεταλλεύεται τις τελευταίες μέρες της διακυβέρνησης του Μπούς για να εφαρμόσει τη θανατηφόρα αλλά αναποτελεσματική νέο συντηριτική πολιτικής της χρησιμοποίησης δύναμης για την επίτευξη πολιτικής αλλαγής.

Διαδηλώσεις ενάντια στην Ισραηλινή έφοδο στη Λωρίδα της Γάζας σχεδιάζονται στις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Όχθης, ενώ απόψε θα γίνει και κοινή διαδήλωση Παλαιστινίων και Ισραηλινών στο Τελ Αβίβ.

@ Σύμφωνα με νεώτερες ανακοινώσεις οι νεκροί ξεπερνούν τους 215
@ Για όσους τα καταφέρνουν με τα αγγλικά η σελίδα του AIC είναι μια χρήσιμη σελίδα ενημέρωσης
@ Διαβάστε στο sibilla-gr-sibilla.blogspot.com σημερινή επιστολή του Ιταλού Vittorio Arrigoni από τη Γάζα προς τα ιταλικά ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: