Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται για δεύτερη μέρα, ενώ αυξάνονται και οι φήμες για αναμενόμενη χερσαία εισβολή ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.
Εντωμεταξύ οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς, σύμφωνα με νέες ανακοινώσεις ξεπερνούν τους 270 και οι τραυματίες τους 700. Τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση λόγω σοβαρής έλλειψης εξοπλισμού και φαρμάκων. Το υγειονομικό σύστημα, ήταν ήδη διαλυμένα εξαιτίας του 18μηνου αποκλεισμού της Γάζας, που μεταξύ των άλλων δεν επέτρεπε την εισαγωγή φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου άμυνας ανέφερε: «Είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε. Αν είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε χερσαίες δυνάμεις για να υπερασπίσουμε τους πολίτες μας θα το κάνουμε». Την ίδια ώρα η ισραηλινή τηλεόραση ανέφερε πως μονάδες του πεζικού και των τεθωρακισμένων συγκεντρώνονται στα σύνορα.
Ο Μουσταφά Μπαργούτι, μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, απέρριψε τους ισχυρισμούς της Ισραηλινής κυβέρνησης ότι οι αεροπορικές επιδρομές αποτελούν αυτοάμυνα. «Πρόκειται το χειρότερο λουτρό αίματος, από το 1967» δήλωσε στο Al Jazeera. «Είναι μια επίθεση στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας. Ισχυρίζονται πως απαντούν στους πυραύλους που δέχονται, αλλά κρύβουν το γεγονός ότι ολόκληρη τη χρονιά ούτε ένας ισραηλινός δεν σκοτώθηκε από αυτές τις επιθέσεις. Ο πρώτος ισραηλινός σκοτώθηκε μόλις τώρα, εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης».

@ Ν. Μπακογιάννη: «Οι ρουκέτες της Χαμάς που πυροδότησαν έναν νέο κύκλο βίας και η δυσανάλογη απάντηση του Ισραήλ με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, σκοτώνουν και τραυματίζουν ανθρώπους...»! Αναμένεται μετά από νεώτερο ενημερωτικό mail από τις ΗΠΑ να κάνει αναλυτικότερες δηλώσεις ..
@ Όλα τα κανάλια αναφέρονται στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Χαμάς, σαν «η οργάνωση που ελέγχει τη Γάζα». Όταν τους στείλει νέο δελτίο τύπου η Πρεσβεία (τί ποια πρεσβεία, μία είναι η πρεσβεία) θα διακόψουν το πρόγραμμα για έκτακτη ενημέρωση ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: