Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Επίθεση του ισραηλινού ναυτικού σε Παλαιστίνιους ψαράδες

Πηγές: ISM και Free Gaza Movement

Ισραηλινά πολεμικά πλοία απήγαγαν σήμερα το πρωί 15 παλαιστίνιους ψαράδες και τρεις διεθνείς ακτιβιστές την ώρα που ψάρευαν 7 μίλια μακριά από τις ακτές του Deir al Balah, στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα στα όρια που καθορίζουν οι συμφωνίες του Όσλο του 1994.

Οι τρεις απαχθέντες διεθνείς ακτιβιστές είναι ο Andrew Muncie (Σκωτία), ο Vittorio Arrigoni (Ιταλία) και η Darlene Wallach (ΗΠΑ), μέλη της πρώτης αποστολής του Free Gaza Movement (που έσπασε τον αποκλεισμό τον Αύγουστο) οι οποίοι παρέμειναν στη Γάζα και εργάζονταν ως εθελοντές του ISM. Στα πλαίσια της εθελοντικής τους προσφοράς μαζί με άλλους διεθνείς ακτιβιστές, συνόδευαν συχνά τους παλαιστίνιους ψαράδες οι οποίοι δέχονται επιθέσεις από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό. Τέτοιες επιθέσεις με πυροβολισμούς και κανόνια νερού έχουν μάλιστα κινηματογραφηθεί αρκετές φορές.

Οι προσπάθειες άλλων ξένων ακτιβιστών να επικοινωνήσουν με τους απαχθέντες είναι άκαρπες, ενώ για το ζήτημα έχουν ενημερωθεί και οι πρεσβείες των τριών χωρών στο Τελ Αβίβ.

Διαβάστε επίσης παλιότερο δημοσίευμα για τα προβλήματα των ψαράδων στη Γάζα

1 σχόλιο:

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Απελευθερώθηκαν οι 15 ψαράδες που απήγαγε εχθές το ισραηλινό ναυτικό, χωρίς όμως να τους επιστραφούν τα καΐκια τους, γεγονός ιδιαίτερα σοβαρό καθώς αυτά αποτελούν το μοναδικό μέσο επιβίωσης τους.
Οι τρεις διεθνείς ακτιβιστές που συνελήφθησαν μαζί τους βρίσκονται στα κρατητήρια του αεροδρομίου Ben Gurion και Θεωρείαι σίγουρη η απέλασή τους, παρόλο που μπήκαν στη Γάζα από διεθνή ύδατα και δε βρέθηκαν σε καμιά περίπτωση σε χωρικά ύδατα του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του ψαρέματος.
Οι δικηγόρου τους ενημερώθηκαν πως μπορούν να τους δουν το πρωί της Τετάρτης.