Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

28 δις χάρισμα στις τράπεζες

Δελτίο τύπου της ΚΟΕ
Την ώρα που γενικεύεται η κοινωνία των 700 ευρώ και η κρίση χτυπάει τα ελληνικά νοικοκυριά προαναγγέλλοντας λουκέτα και εκτίναξη της ανεργίας, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο στήριξης των τραπεζών.
Η κοινή θέση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για στήριξη του τραπεζικού κεφαλαίου (με διαφωνία στη διαδικασία και όχι στην ουσία) έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινωνία που απαιτεί να μην πληρώσει ο λαός την κρίση που δημιούργησε το ίδιο το σύστημα.
Ο σκυλοκαβγάς μεταξύ των τραπεζιτών για το ποιος θα εξαγοράσει ποιον, ποιος θα δυσφημίσει ποιον και ποιος θα κατακτήσει μεγαλύτερα μερίδια αγοράς δεν σημαίνει καμιά πραγματική αντιπαράθεση με το κυβερνητικό σχέδιο.

Το χάρισμα 28 δις στο ασύδοτο τραπεζικό κεφάλαιο πρέπει να κοστίσει ανυπολόγιστα στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται την ώρα που για πολλοστή φορά βγαίνουν στην επιφάνεια τα τελεσίγραφα των τραπεζών, οι παράνομες πρακτικές, η ληστρική άνοδος των επιτοκίων, οι κατασχέσεις σπιτιών.
Η κατάθεση του σημερινού σχεδίου νόμου, αποδεικνύει πως η χαρακτηρισμένη ως πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης μαζί με την πιο συναινετική αντιπολίτευση είναι επικίνδυνοι για το λαό και την εργαζόμενη κοινωνία. Η ανάγκη για λαϊκή ενεργοποίηση, για να ακουστεί το ηχηρό «φτάνει πια» είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: