Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Έφτασαν στην Κύπρο τα πλοία του Free Gaza Movement


Σύμφωνα με ανακοίνωση της κίνησης Free Gaza, σήμερα στις 8:30 πμ τα πλοία Free Gaza και Liberty έφτασαν στην Κύπρο, και συνοδευόμενα από την κυπριακή ακτοφυλακή, άραξαν στη βόρεια πλευρά του εμπορικού λιμανιού της Λάρνακας.
«Περιμέναμε πολύ μέχρι να ενωθεί η ομάδα μας, που ήταν μοιρασμένη μεταξύ Κύπρου και Κρήτης. Είμαστε συγκινημένοι που οι δυο ομάδες που δούλεψαν σκληρά για το σχέδιό μας ενώθηκαν, και γεμάτοι ενθουσιασμό για την επικείμενη αναχώρησή μας για τη Γάζα. Κατά τη διαδρομή μας σήμερα, μας συνόδευσαν οι κυπριακές αρχές. Τώρα είναι η ώρα για τον κόσμο να μας συνοδεύσει στη Γάζα» δήλωσε ο Paul Larudee, ένας από τους οργανωτές.
Μετά τη λεπτομερή επιθεώρηση και των δύο πλοίων, οι λιμενικές αρχές θα επιτρέψουν στους 20 επιβάτες από την Κύπρο να επιβιβαστούν ώστε να γίνουν οι τελικές προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης μιας τελετής μνήμης για τους περισσότερους από 5000 Παλαιστίνιους που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Σεπτέμβρη του 2000, όπως επίσης και για τους 34 ναυτικούς του USS Liberty που δολοφονήθηκαν από το Ισραήλ το 1967. Η τελετή θα γίνει αύριο Πέμπτη λίγο πριν τα πλοία ξεκινήσουν το τελικό στάδιο του ταξιδιού τους προς τη Γάζα. «Ήταν πολύ ευχάριστο να παρακολουθεί κανείς τα πλοία να φτάνουν μετά από υπομονετική αναμονή δύο εβδομάδων. Άξιζε όμως την αναμονή. Τώρα θα ετοιμάσουμε τα πλοία για να πλεύσουν στη Γάζα, γιατί αυτός είναι ο τελικός μας προορισμός. Ανυπομονούμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα», δήλωσε χαρούμενος ο Fathi Jaouadi, ένας από τους επιβάτες.

Σε ανακοίνωσή του με τίτλο "Ήρθε η ώρα να σπάσουμε την πολιροκία", ο σύλλογος αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό "ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ" αναφέρει:

"Τα πλοία του Free Gaza Movement βρίσκονται ήδη στην Κύπρο. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την πολιορκημένη Γάζα.
Σκοπός τους είναι να αμφισβητήσουν έμπρακτα το θανατηφόρο αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους της Γάζας.
Με μοναδικό όπλο την αλληλεγγύη, οι ακτιβιστές και οι ακτιβίστριες του Free Gaza Movement είναι αποφασισμένοι να αψηφήσουν την Ισραηλινή τρομοκρατία. Απέναντι σε αυτή την ειρηνικήπράξη πολιτικής ανυπακοής το Ισραήλ αντιπαρατάσσει τρομοκρατικές απειλές για βίαιη καταστολή, συλλήψεις και κατάσχεση των δύο πλοίων.
Δεδομένου ότι στα πλοία επιβαίνουν και Έλληνες, είναι προφανές το καθήκον της Ελληνικής κυβέρνησης να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση στο Ισραήλ για να μη χρησιμοποιήσει βία κατά των ακτιβιστών και να αφήσει τα πλοία να περάσουν.
Ο Σύλλογος Ιντιφάντα στηρίζειτο Free Gaza Movement και μέλη του βρίσκονται στα πλοία.
Η πολιορκία της Γάζας οδηγεί στον αφανισμό έναν ολόκληρο λαό:
Ήρθε η ώρα να σπάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: