Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την ευρωσυνθήκη στην Ιρλανδία

Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση προς το παρόν σε 8 από τις 43 εκλογικές περιφέρειες το «ΟΧΙ» στην ευρωσυνθήκη προηγείται με 58% έναντι 42% του «ΝΑΙ» (και οι 8 έχουν απορρίψει τη συνθήκη) ενώ η συμμετοχή φαίνεται πως κυμάνθηκε λίγο πάνω από το 50% του εκλογικού σώματος που αριθμεί λίγο πάνω από 3 εκατομμύρια ψηφοφόρους, ξποσοστό που χαρακτηρίζεται υψηλό γαι τα Ιρλανδικά δεδομένα. Στα αποτελέσματα δεν έχει μπει καθόλου ακόμα το Δουβλίνο όπου αναμένεται το ΝΑΙ να είναι ισχυρό, εικάζεται όμως ότι θα αντισταθμιστεί από τις άλλες περιφέρειες.

Πιο ξεκάθαρη εικόνα αναμένεται σε λίγες ώρες (νωρίς το απόγευμα), παρόλα αυτά η εκτιμήσεις αναμένουν νίκη του ΟΧΙ με ισχυρότερα ποσοστά στις αγροτικές περιοχές και στις αστικές εργατικές περιοχές.

Η Ιρλανδία είναι η μοναδική από τις χώρες της ΕΕ που διεξήγαγε δημοψήφισμα για την κύρωση της ευρωσυνθήκης οι υπόλοιπες (όπως και η Ελλάδα) ... δημοκρατικότατα (!) το πέρασαν ή θα το περάσουν από τα εθνικά κοινοβούλια.

Θα υπάρχει τακτική ενημέρωση για τα αποτελέσματα στα σχόλια ....

4 σχόλια:

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Σε 10 εκλογικές περιφέρειες:

"ΟΧΙ" 53,6 και "ΝΑΙ" 46,4

(Μπήκε στα αποτελέσματα το Νότιο Δουβλίνο, όπου υπερίσχυσε το ΝΑΙ όπως αναμενόταν και άλλη μία εκλογική περιφέρεια όπου συνέβη το ίδιο)

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Με καταμετρημένες 22 εκλογικές περιφέρειες (αυτές που λείπουν ακόμα μέχρι τις 43είναι αρκετά μεγάλες):

«ΟΧΙ» 53,5%
«ΝΑΙ» 46,5%

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Με καταμετρημένες 35 από τις 43 εκλογικές περιφέρειες:

«ΟΧΙ» 53,5%
«ΝΑΙ» 46,5%

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Ενώ μένει να καταμετρηθούν μόνο 4 από τις συνολικά 43 εκλογικές περιφέρειες η νίκη του ΟΧΙ είναι ξεκάθαρη:

ΟΧΙ 53,6%
ΝΑΙ 46,4%