Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

11-13 Ιούλη: Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας

Από τις 11 ως τις 13 Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) το πρώτο διεθνιστικό φεστιβάλ νεολαίας κάτω από τον τίτλο «Resistance 2008».

Θεωρώντας πως μπροστά στο νέο κύκλο αγώνων που έχει ανοίξει σε ολόκληρο τον κόσμο, ο συντονισμός και η αλληλεγγύη των κινημάτων -και ειδικά της νεολαίας που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτά- αποτελεί κρίσιμο κρίκο προκειμένου οι αγώνες αυτοί να αποδειχθούν νικηφόροι, η ΚΟΕ πήρε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτού του μεγάλου κινηματικού διεθνιστικού γεγονότος.
Πολλές αντιπ
ροσωπείες από όλες τις ηπείρους θα πάρουν μέρος και θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από τους αγώνες των χωρών τους. Θα συζητήσουν για το πως είναι μπορετό να αποκρουστεί ο νεοφιλελευθερισμός και να συντονίσουν η αριστερά και η νεολαία τη δράση τους, πως είναι κατορθωτό να συντονιστούν οι αντιστάσεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Και τις τρεις μέρες θα πραγματοποιούνται παράλληλες παρουσιάσεις-συζητήσεις, καθώς και κάποιες κεντρικές εκδηλώσεις. Οι παρουσιάσεις θα αφορούν τα παρακάτω θέματα:

  • Οι αντιστάσεις στην Τουρκία και το Βόρειο Κουρδιστάν (MLKP, MKP κ.ά.)
  • Το αριστερό κίνημα στα Βαλκάνια (αντιπροσωπείες από Σερβία, ΠΓΔΜ, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία).
  • Ευρώπη και ΕΕ (Κοκκινοπράσινη Συμμαχία - Δανία, RED – Νορβηγία, Δίκτυο των Κομμουνιστών – Ιταλία)
  • Κινήματα αντίστασης στην Ευρώπη (Sans Papiers – Γαλλία, MLPD – Γερμανία, Νεολαία της Πατριωτικής Αριστεράς – Χώρα των Βάσκων).
  • Αντιιμπεριαλιστικό/Αντιπολεμικό κίνημα (PLP – ΗΠΑ, Κίνημα ενάντια στις αμερικάνικες βάσεις – Βιτσέντσα/Ιταλία, PFLP – Παλαιστίνη).

Οι κεντρικές εκδηλώσεις θα είναι:

  • Πείνα στον 21ο αιώνα; (Νέο Κ.Κ. Αϊτής, Επαναστατικό Κ.Κ. Αργεντικής)
  • Οι ανατροπές στον 21ο αιώνα (Κ.Κ. Νεπάλ Μαοϊκό, Κ.Κ. Βολιβίας Μ-Λ-Μ, Ενοποιημένο Σ.Κ. Βενεζουέλας)
  • Νέοι εργαζόμενοι – Νέες αντιστάσεις (LCR – Γαλλία, Πρεκάριοι – Ιταλία, UDP/Μπλόκο Αριστεράς – Πορτογαλία)
  • Η Αριστερά σήμερα (με στελέχη από όλο το φάσμα της ελληνικής Αριστεράς)

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν εκθέσεις με τα υλικά των αντιπροσωπειών αλλά και δεκάδων άλλων κινηματικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων από όλη την Ελλάδα. Ακόμα θα λειτουργούν ταβέρνες, μπαρ, καθώς και χώροι όπου θα γίνονται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, όπως προβολές, θεατρικά κλπ.

Η κάθε μέρα του φεστιβάλ θα κλείνει με συναυλίες από μουσικά συγκροτήματα (Ojos de Brujo, Imam Baildi, Fun-Da-Mental, Ρόδες, Μάρθα Φριντζήλα, Matisse).
Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί με τη μορφή ενός διεθνιστικού κάμπινγκ στη Νάξο (14-21 Ιούλη), όπου οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με έναν πιο χαλαρό τρόπο.

Το ακριβές πρόγραμμα, καθώς και αναλυτικά στοιχεία για τις ξένες αποστολές, θα είναι γνωστά σε λίγες μέρες και θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: