Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

Το θυμήθηκαν 3 μέρες μετά το σεισμό ...

ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΙΕΤΣΙΩΤΗΣ , ''ΗΜΕΡΑ'', 12/6/08

Με μία απίστευτη απόφαση, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος αποφάσισε χθες να εκκενώσει το κεντρικό κτίριο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και να βγάλει τους νοσηλευόμενους στο δρόμο, την ώρα που από την περασμένη Δευτέρα η «Ημέρα», με αναλυτικό ρεπορτάζ, παρουσίασε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος όροφος του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Υπουργείο οδηγήθηκε σε απόφαση πλήρους εκκένωσης, μετά τις ζημιές που διαπιστώθηκαν στον 3ο και 4ο όροφο του Νοσοκομείου από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Κυριακής. Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε τη σχετική εντολή έπειτα από εισηγήσεις των αρμοδίων φορέων, ωστόσο μένει έκθετος, καθώς για τη συγκεκριμένη απόφαση αυτή χρειάστηκε να περάσουν τρεις ολόκληρες ημέρες.
Οι ασθενείς, οι οποίοι αναγκάζονται να γίνουν μπαλάκι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, θα μεταφερθούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Νοσοκομείο Αιγίου, καθώς και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, ειδικότερα για τα περιστατικά που χρήζουν εντατικής θεραπείας. Και να φανταστεί κάνεις πως στον τρίτο όροφο νοσηλεύονται κυρίως ογκολογικοί ασθενείς, που χρήζουν άμεσης βοήθειας.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ, δεν είχε ολοκληρωθεί η επιχείρηση πλήρους εκκένωσης, καθώς φάνηκε πως δεν υπάρχει και ο κατάλληλος σχεδιασμός, με αποτέλεσμα να ψάχνουν κατάλληλους χώρους για τη μεταφορά των ασθενών...Διαβάστε τη συνέχεια

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:

- Για την Ευρώπη,

- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);

- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).

- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.

- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε "Να ένας άξιος πολιτικός!" Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!

Οργή Λαού είπε...

Τί σχέση έχουν όλα αυτά τα ακατανόητα που γράφεις με το σεισμό και το νοσοκομείο της Πάτρας;
Αν η εμμονή σου είναι ο Τσίπρας, σε λάθος blog μπήκες μάλλον. Για ρίξε μια ματιά αλλού ....