Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Όχι στο νέο Ευρωσύνταγμα ...

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημοσιότητα έρχεται σήμερα Τετάρτη προς ψήφιση στη Βουλή η Ευρωσυνθήκη. Πρόκειται για τη νεκρανάσταση του Ευρωσυντάγματος που πριν τρία χρόνια απέρριψαν οι λαοί της Γαλλίας και της Ολλανδίας με το βροντερό τους ΟΧΙ στη συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού.
Το ευρωπαϊκό διευθυντήριο, θέλοντας να πάρει τα αναγκαία μέτρα ώστε να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το ρόλο της Ε.Ε. σαν ιμπεριαλιστικού πόλου και μηχανισμού, προωθεί την Ευρωσυνθήκη γρήγορα και χωρίς δημοψηφίσματα, αφού έχει δεδομένο ότι οι λαοί της Ευρώπης θα αντιδράσουν ξανά και θα το απορρίψουν. Ήδη έχει περάσει με συνοπτικές διαδικασίες από τα κοινοβούλια των 11 από της 27 χώρες της αντιδημοκρατικής και αντιλαϊκής ΕΕ (δημοψήφισμα έχει ανακοινωθεί μόνο στην Ιρλανδία). Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στην Ελλάδα, όπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και ΛΑΟΣ αναμένεται να το ψηφίσουν.
Η Αριστερά αγνοώντας το όποιο «τετελεσμένο» δημιουργηθεί από την υπερψήφιση από τη Βουλή, οφείλει να αντιταχθεί στην ευρωσυνθήκη και να απαιτήσει δημοψήφισμα. Οφείλει ακόμα περισσότερο να συνεχίσει την πάλη ενάντια σε κάθε πολιτική που απορρέει από την ευρωσυνθήκη, αναδεικνύοντας την ΕΕ σαν οργανωτή της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στην εργασία, σαν αντιδημοκρατική και αντιδραστική δύναμη και σαν ιμπεριαλιστικό πόλο. Οφείλει να στρέψει την πλάτη στις πολιτικές εξωραϊσμού της ΕΕ και στις φωνές που μιλάνε για τη δυνατότητα μετασχηματισμού της σε προοδευτική κατεύθυνση. Σε καθημερινό και κινηματικό επίπεδο τέλος οφείλει να συνδεθεί και να εκφράσει τον κόσμο που ζει τις πολιτικές της ΕΕ στο πετσί του.

Όχι στην ΕΕ του νεοφιλελευθερισμού, του πολέμου και του ιμπεριαλισμού,
της υπερεθνικής ολιγαρχίας, του ρατσισμού και της τρομοϋστερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: