Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

Για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ

Μια απίθανη μπόχα σκανδάλων, μιζών, κακοδιαχείρισης, εκβιασμών, βρώμικων πρωθυπουργικών “κολλητών” ήρθε στην επιφάνεια με την “απόπειρα αυτοκτονίας” του πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Χ.Ζαχόπουλου. Το “σεμνά και ταπεινά”, κατά την κυβέρνηση Καραμανλή και τον ίδιο τον πρωθυπουργό σημαίνει απεριόριστη ασυδοσία για πάσης φύσεως σκάνδαλα.

Αυτό το σκάνδαλο αφορά προσωπικά τον κ.Καραμανλή. Ο πρώην γ.γ. ήταν ο άνθρωπός του, τον επέβαλε και τον στήριξε. Δεν μπορεί η απόπειρα αυτοκτονίας να περιοριστεί στο βολικό –για τον πρωθυπουργό- σχήμα της ηθικής οδύνης και της ροζ ιστορίας. Η παραίτηση που προηγήθηκε της απόπειρας, οι αιχμές του Χ.Ζαχόπουλου για πολιτικούς εκβιασμούς, αφορούν τον κ.Καραμανλή και την κυβέρνηση συνολικά. Πόσο μάλλον όταν είναι η δεύτερη “αυτοκτονία” σε υπόθεση που εμπλέκει το πρωθυπουργικό περιβάλλον (η πρώτη ήταν η περίεργη αυτοκτονία στην υπόθεση των υποκλοπών της Vodafone).

Η σιωπή των ΜΜΕ (ακόμη και εφημερίδων της αριστεράς) για την προσωπική και πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού είναι απαράδεκτη. Το πέπλο σιωπής που καλύπτει και προστατεύει τον Καραμανλή ακόμη και σε περιπτώσεις καραμπινάτων σκανδάλων πρέπει να σπάσει. Η δια πυρός και σιδήρου επιβαλλόμενη γραμμή Ρουσόπουλου «μην αγγίζετε τον Καραμανλή», «παρουσιάστε τον ηθικό και ανέγγιχτο από τη βρώμα των σκανδάλων», «χτυπήστε υπουργούς, χτυπήστε συνεργάτες, “γκρεμίστε” τους κολλητούς του, μιλήστε για ροζ σκάνδαλα, αλλά μην αγγίζετε τον ίδιο», δεν μπορεί να περάσει ακόμη μια φορά ασχολίαστη.

Το άπλετο φως στην υπόθεση δεν είναι οι ροζ ιστορίες και τα ερωτικά σκανδαλάκια. Ούτε βέβαια η δικαστικά άνωθεν επιβεβλημένη ενοχοποίηση της υπαλλήλου. Είναι οι μίζες από αποχαρακτηρισμούς, διευκολύνσεις, ανεξέλεγκτη χρήση τεράστιων κονδυλίων. Είναι οι τυχόν εκβιασμοί προς τις υψηλότερες δυνατές κατευθύνσεις του πολιτικού κόσμου. Τότε η κατάληξη ίσως είναι μια βουτιά στο κενό, αλλά δεν μπορεί η αλήθεια να περιοριστεί εκεί. Η βρώμικη πολιτική των μιζών, των σκανδάλων, των κολλητών, της ληστείας του δημόσιου χρήματος, είναι συνώνυμη της “νέας διακυβέρνησης”.

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν ξέρω πότε βγάλατε την ανακοίνωση, αλλά μάλλον λίγο αργά -αν και τούτο δεν παίζει κανένα ρόλο ουσιαστικό. Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι αυτές οι κακοδιαχειρίσεις και όλα τα σχετικά σκάνδαλα είναι ίδιον χαρακτηριστικό της δημοκρατίας.

Κάποιος κάπου κάποτε είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κάποιος κάπου κάποτε είπε...

Το φαινόμενο που παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες, αποτελεί ένα από τα πολλά συμπτωματα μιάς βαριάς και χρονίας νόσου.
Το πρόβλημα όμως έχει και μια άλλη διάσταση: Τον ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ με την διαφθορά που έχει αναχθεί σε κουλτούρα, σε τρόπο ζωής. Σεξ ψέμματα και πολιτική με μπόλικο ιδεαλισμό και καιροσκοπισμό.
Αυτή η κουλτούρα είναι κατανοητή για τους αστούς για τους εργάτες όμως αποτελεί ντροπή, αίσχος.
Και δυστυχώς η εργατική τάξη αλλοτριώθηκε σε σημείο τέτοιο που να μην αντιλαμβάνεται τη σήψη που την έχει διαποτήσει.
Το Θεμέλιο αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και θεωρεί σαν βασική του αιτία, την θεωριτική ανεπαρκεια της αριστεράς η οποία έχει καταθέσει τα όπλα και πέταξε στα σκουπίδια τους προτουργούς της επαναστατικής θεωρίας.
Το Θεμέλιο αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής τη νοσηρής καταστασης και την επιστροφή στη βάση.

Χρόνια σας πολλά και συνεχίστε τον αγώνα τον καλό

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ είπε...

Η ανακοίνωση βγήκε στις 23/12, εγώ καθυστέρησα να τη δημοσιεύσω....

Θεμελιακή φωνή καλωσόρισες ....

Καλή χρονιά

Propaganda είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΟΛΥ ΟΡΑΙΟ ΤΟ BLOG!ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ Κ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!