Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Εκδηλώσεις της ΚΟΕ για την Οχτωβριανή Επανάσταση

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.
Για την ΚΟΕ η επέτειος αυτή έχει μια διπλή σημασία: Πρώτον, μας ενδιαφέρει να κατοχυρωθεί η έννοια της Επανάστασης μέσα στις ταξικές κοινωνίες και της κοσμοϊστορικής σημασίας που έχει η Οχτωβριανή Επανάσταση. Δεύτερον, μας ενδιαφέρει να συνδέσουμε την Επανάσταση με τις σύγχρονες συνθήκες και να αναδείξουμε την επικαιρότητα και την αναγκαιότητα του κομμουνισμού σαν μοναδικής θετικής υπέρβασης του γενοκτονικού καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή επέτειο η ΚΟΕ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα.

Στόχος μας είναι οι εκδηλώσεις αυτές να μη γίνουν για τους τύπους και μόνο, να μην είναι «αγωνιστικά μνημόσυνα» όπου μηχανικά θα επαναλαμβάνονται τσιτάτα και μεγαλοστομίες, αλλά, όσο είναι δυνατό, να αποτελέσουν αφορμή για γόνιμο προβληματισμό. Να είναι εκδηλώσεις ζωντανές και ουσιαστικές, που να αναδεικνύουν την επικαιρότητα του Οκτώβρη, την επικαιρότητα της επανάστασης και του αγώνα, κι ακόμα τη σχέση του παρελθόντος με το παρόν, τα κρίσιμα διδάγματα που πρέπει να κρατήσουμε, τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό για το μέλλον χωρίς να τα δεχόμαστε ως θέσφατα.

Εκδηλώσεις έγιναν ήδη στη Σπάρτη, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τη Λάρισα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Ιεράπετρα, τον Βόλο και την Καρδίτσα.
Αυτή τη βδομάδα θα γίνουν εκδηλώσεις στις παρακάτω πόλεις:

Λαμία Δευτέρα 12/11, 19:00μμ, Βιβλιοπωλείο «Οιωνός»

Χίος Τετάρτη 14/11, 19:00, Βιβλιοπωλείο «Πάπυρος»

Κοζάνη Τετάρτη 14/11

Μυτιλήνη Πέμπτη 15/11, 19:00 , Κτίριο Παπαρίσβα

Πάτρα Πέμπτη 15/11, 19:30, Μέγαρο Λόγου και Τέχνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: