Παρασκευή 20 Ιουλίου 2007

Ξανά για τη μονή Τοπλού στο Λασίθι

Έστω και χωρίς την άδεια του συγγραφέα (ελπίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα) δημοσιεύω το παρακάτω άρθρο για την ιστορία της καταστροφικής "επένδυσης" που ετοιμάζεται στο Λασίθι.Για πιο σύντομα δείτε και παλιότερο δημοσίευμα.

Minoan group: "Έργα και ημέραι"

«Με απόφασή μου εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων που ανοίγει τον δρόμο για την πραγματοποίηση στον Νομό Λασιθίου της μεγαλύτερης Τουριστικής επένδυσης στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη…»Δήλωνε στις 6 Νοεμβρίου 2006 ο κος Σουφλιάς.

«Με μεγάλη ικανοποίηση βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην παρουσίαση ενός εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών προγραμμάτων που είχαμε ποτέ στην χώρα μας… Κύριε Ίγκλετον είστε Βρετανός, πιστεύω όμως πως οι συγγενικοί σας δεσμοί με τη χώρα μας, σας έκαναν να αγαπήσετε την Ελλάδα. Είστε ακόμη ένας άξιος επιχειρηματίας που θα σεβαστείτε το φυσικό περιβάλλον, τις ανάγκες της τοπικής Κρητικής κοινωνίας, τα ήθη και τα έθιμά μας, τον πολιτισμό μας. Είμαι βέβαιη πως αυτή τη χώρα θα τη σεβαστείτε και σύντομα θα εγκαινιάσουμε μια μονάδα που θα σέβεται και θα οδηγήσει τον τουρισμό στον 21ο αιώνα.» Δήλωνε η κα Πετραλιά στη συνέντευξη τύπου της Minoan Group στις 27 Φεβρουάριου του 2007.

«Η χρηματoδότηση έχει εξασφαλιστεί και ξεκιvoύμε τo έργo oριστικά τo Μάϊo».Δήλωνε ο πρόεδρος της Minoan Group κος Egleton στην ίδια συνέντευξη.

Η πανηγυρική ανακοίνωση του κου Σουφλιά και ο λιβανωτός της κας Πετραλιά προς τον πρόεδρο της Αγγλικής εταιρείας είναι ενδεικτικές του κλίματος που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τη συγκεκριμένη «επένδυση».

Σε ανάλογους τόνους η συμπεριφορά και οι δηλώσεις των Δημάρχων Σητείας Ν. Κουρουπάκη και Ιτάνου Ι. Χατζηνάκη, των βουλευτών Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη και της ΝΔ Ι. Πλακιωτάκη, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ερίζουν μέσω επερωτήσεων και αντιπαραθέσεων για την «πατρότητα» του έργου και όλοι μαζί ετοιμάζονται να παίξουν golf στα γήπεδα του Μοναστηριού.... Διαβάστε τη συνέχεια



Δεν υπάρχουν σχόλια: