Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007

Πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή και στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοβουλία μεταναστευτικών, αντιρατσιστικών & πολιτικών οργανώσεων ενάντια στην κρατική καταστολή

Οι σκηνές από το «Αμπού Γκράιμπ» του ΑΤ Ομόνοιας δεν είναι «μεμονωμένο περιστατικό»! Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει περί του αντιθέτου ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα, καθώς – για μια ακόμη φορά- «πέφτει από τα σύννεφα». Είναι το αποτέλεσμα της «αποχαλίνωσης» των κατασταλτικών μηχανισμών που ξεκινώντας από τις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες (μετανάστες, τσιγγάνους «περιθωριακούς»), επεκτείνουν την ωμή καταστολή σε όσα άτομα ή κοινωνικούς χώρους (βλ. εκπαιδευτικοί, φοιτητές) θεωρούνται επικίνδυνοι και αντιμάχονται τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης και καθυπόταξης των θυμάτων του θεσμικού ρατσισμού, αλλά και του κοινωνικού αποκλεισμού και της εξαθλίωσης στην οποία οδηγούνται όλο και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα από τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού και της κατεδάφισης των κοινωνικών δικαιωμάτων που εφαρμόζει με συνέπεια η κυβέρνηση.

Προφανώς τα φαινόμενα σαν αυτά του αποτροπιαστικού βίντεο, αλλά και οι πολιτικές που τα εξέθρεψαν δεν είναι καινούργια. Τα πογκρόμ εναντίον των μεταναστών εφαρμόστηκαν με απίστευτη απανθρωπιά και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες ξεκίνησαν και το συνολικότερο «πριόνισμα» των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Αλλά σήμερα ο κόπος έχει φτάσει στο χτένι. Καθώς τα περιθώρια των ψηφοθηρικών ελιγμών στενεύουν για την κυβέρνηση (που ετοιμάζεται να επιβάλει δια «πυρός και σιδήρου» τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της στα ανοιχτά μέτωπα της εργασίας, του ασφαλιστικού και της εκπαίδευσης), όλο και συχνότερα η εξουσία καταφεύγει στο ύστατο όπλο της: την ωμή βία και την «πραιτοριανή» καταστολή.

Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη. Στο έδαφος των δικών της πολιτικών επιλογών αναφύονται τα φαινόμενα της «ζαρτινιέρας», των «εκπυρσοκροτήσεων» και των βασανιστηρίων. Όσο κι αν αποποιείται την πολιτική ευθύνη, όσο κι αν τα εκτελεστικά όργανα αλληλοαπαλλάσσονται μέσα από τη δαιδαλώδη συμπαιγνία θεσμών και μηχανισμών, η ενοχή τους είναι αυταπόδεικτη. Θα την καταδεικνύουμε καθημερινά και μέσα από την ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων είμαστε αποφασισμένοι να την σταματήσουμε.

  • ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
  • ΜΑΤ ΚΑΙ «ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΕΣ» ΚΑΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ
  • ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  • ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
  • ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ – ΑΠΑΓΩΓΕΣ – ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Απέναντι στις «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ &
ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Π Ο Ρ Ε Ι Α Πέμπτη 21 Ιούνη, 7μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: