Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2007

Εκδήλωση από την Επιτροπή κατά των Βάσεων και της Εξάρτησης (Χανιά)

“Οχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών”, λέει η Επιτροπή κατά των Βάσεων, τονίζοντας ότι είναι επείγουσα ανάγκη η συγκρότηση μετώπου των λαών ενάντια στην εξάρτηση και τον πόλεμο”. Η Επιτροπή διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση γι’ αυτά τα θέματα, αύριο, Τρίτη 19 Ιουνίου, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
• “Η επέκταση του ΝΑΤΟ στις χώρες της βαλκανικής και στις χώρες της πρώην «ανατολικής Ευρώπης». Η εγκατάσταση νέων αμερικανικών βάσεων σ’ αυτές και ιδιαίτερα το σχέδιο ανάπτυξης της πυρηνικής «αντιπυραυλικής ασπίδας» σε Τσεχία - Πολωνία.
• Η αντίδραση της Ρωσίας με αντίστοιχη ανάπτυξη και διάταξη πυραύλων νεότερης τεχνολογίας.
• Τα σχέδια απόσχισης του Κοσόβου και οι αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια, που προμηνύουν νέο κύκλο αντιπαραθέσεων και πολέμων.
• Τα σχέδια «λύσης» για ΠΓΔΜ και Κυπριακό προμηνύουν νέα όξυνση στις σχέσεις των όμορων χωρών, οδηγούν σε όξυνση των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών ένθεν κακείθεν και σε νέα καταπάτηση των δικαιωμάτων του λαού μας και των άλλων λαών.
• Το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα των λαών στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ καθώς και η επιχείρηση γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης σε Λίβανο και κατεχόμενα.
• Οι ξέφρενοι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών όχι μόνο στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, αλλά και στο πεδίο ελέγχου των πηγών ενέργειας και ελέγχου των δρόμων (αγωγοί) διανομής των πετρελαίων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: