Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

Περιοδικό "Διάπλους" τεύχος 19


Κυκλοφόρησε το τεύχος 19 του περιοδικού «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» αφιερωμένο στον Ευτύχη Μπιτσάκη, στον κομμουνιστή, στον επιστήμονα, στον φιλόσοφο. Για τον Ευτύχη Μπιτσάκη γράφουν οι, Ανδρέας Θεοφίλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σάββας Μιχαήλ, Ρούντι Ρινάλντι και Άγγελος Χάγιος.

Στο τεύχος θα βρείτε ακόμα άρθρα του Γιώργου Σταμάτη για τα δομημένα ομόλογα, του Γιάννη Τόλιου για την υγεία, και του Γιάννη Κουζή για τις εργασιακές σχέσεις.
Ακόμη άρθρο για τις δημόσιες επιχειρήσεις από τον Νίκο Γεωργακάκη, και για την υπέρταση και την κοινωνική εξέλιξη από τον Τάκη Πετρίδη.
Ο νέος συνεργάτης του περιοδικού Γιώργος Ανδρούτσος γράφει για την τέχνη, ενώ υπάρχουν όπως πάντα οι μόνιμες στήλες για τον κινηματογράφο και τη μουσική.

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ο Μπιτσάκης ήταν μία ιδιαίτερη μορφή. Μια πολιτική και φιλοσοφική φυσιογνωμία μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα. Ξεφεύγοντας από τον εσωτερικισμό της αριστεράς και ξεπερνώντας την απλότητα του Κορδάτου, πλησίασε το μαρξιστικό φιλοσοφικό κενό με αξιόλογη σοβαρότητα χωρίς να χάσει τη λαϊκή ουσία της διδασκαλίας του.