Τρίτη 17 Απριλίου 2007

Κατέρρευσε η αστυνομική σκευωρία

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας

Αθώοι οι 49 συλληφθέντες της 8ης Μάρτη

Το B΄ τριμελές αυτόφωρο Αθήνας αθώωσε πανηγυρικά με σημερινή απόφασή του τους 49 συλληφθέντες της 8ης Μάρτη.

Σε όλη την δωδεκαήμερη διάρκεια της δίκης οι αντιφάσεις των μαρτύρων κατηγορίας, οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και κυρίως οι απολογίες των κατηγορουμένων κουρέλιασαν το διάτρητο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι «εισαγγελείς της ΓΑΔΑ» -οι εισαγγελείς οι οποίοι για πρώτη φορά στην ιστορία πήγανε στην αστυνομική διεύθυνση και μετατράπηκαν σε υφιστάμενους των αστυνομικών αρχών-.

Επιπλέον σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας καταγγέλθηκε με τον πιο έντονο τρόπο το όργιο της αστυνομικής βίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης καθώς και οι παρανομίες και το φασιστικής έμπνευσης αστυνομικό καθεστώς που επιβλήθηκε όχι μόνο στην πλατεία Συντάγματος αλλά και μέσα στο κτίριο της ΓΑΔΑ και μάλιστα με την παρουσία και την κάλυψη των εισαγγελικών αρχών. Παρανομίες που οδήγησαν ακόμα και στην κατασκευή ενός νομικά αστήρικτου κατηγορητηρίου.

Παρά την καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέως η οποία ενήργησε, σε όλη τη διάρκεια της δίκης και μέχρι την τελευταία στιγμή, περισσότερο σαν αστυνομικός διοικητής παρά σαν δικαστικός λειτουργός, το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά και τους 49 κατηγορούμενους. Μάλιστα προχωρώντας παραπέρα αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία στην εισαγγελία για να ασκηθούν διώξεις κατά των αστυνομικών που έκαναν αλόγιστη χρήση χημικών και χτύπησαν βάναυσα του φοιτητές ακόμα και κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους.

Οι κατηγορούμενοι έγιναν κατήγοροι και οι διώκτες τους θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες που διενήργησαν «κατόπιν διαταγών».

Αυτή η απόφαση αποτελεί ένα θετικό προηγούμενο για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και όπλο ενάντια σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων της νεολαίας και του λαού.

Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα!
Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία!
Οι δίκες δε λυγίζουν τους αγωνιστές και το μαζικό κίνημα!
Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη ενάντια στους υπόλοιπους 12 συλληφθέντες της 8ης Μάρτη!
Να σταματήσει η προφυλάκιση του Βασίλη Στεργίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: