Σάββατο 28 Απριλίου 2007

Έλληνες και Μετανάστες εργάτες ενωμένοι



1η Μάη 2007
Η απεργία της Πρωτομαγιάς, δείχνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη τη δύναμη των εργατών όταν ενωμένοι, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, θρησκεία ή εθνότητα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Από την 1η Μάη 1886 και τον τότε αγώνα των εργατών του Σικάγου για το 8/ωρο μέχρι σήμερα, οι αγώνες των εργαζόμενων για ένα καλύτερο αύριο, ενάντια στην καταπίεση την εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τις διακρίσεις είναι στην ημερήσια διάταξη. Η φετινή πρωτομαγιά, γίνεται την ώρα που η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία των μεταναστών, των νέων, των ημιαπασχολούμενων παίρνει απειλητικές διαστάσεις.

Στην Ελλάδα του 2007, η κυβέρνηση αρνείται τη νομιμοποίηση και ένταξη στα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 500.000 μεταναστών, για να κερδίζουν οι εργοδότες και την ίδια ώρα επιδίδεται σε χρηματιστηριακές κομπίνες με τα αποθεματικά των Ταμείων. Μιλάνε όμως για μαύρες τρύπες που απαιτούν θυσίες από τους εργαζόμενους! Φτάνει πια με την υποκρισία. Παλεύουμε για ένα κοινό καλύτερο αύριο όλων των εργαζόμενων. Ο διαχωρισμός μας σε έλληνες και μετανάστες, άνδρες και γυναίκες, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, που ο καθένας πρέπει να κοιτάει μόνο τον εαυτό του και να θεωρεί τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του, ωφελεί μόνο τους εργοδότες και το κράτος.

Έλληνες και μετανάστες ζούμε, δουλεύουμε, σπουδάζουμε και παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματά μας. Η σημερινή άρνηση δικαιωμάτων για το μετανάστη που τον θεωρούν εύκολο στόχο, επιχειρείται να επεκταθεί αύριο για όλους μας. Διεκδικούμε την πραγματική ένταξη του μετανάστη εργαζόμενου, άνεργου, νέου, στην κοινωνία την άρση της ομηρίας του και της εξάρτησής του από τον εργοδότη. Ίσα δικαιώματα στους μετανάστες, σημαίνουν καλύτερη ζωή για όλους.
  • ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  • ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ
  • ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ-ΡΙΑ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τρίτη 1η Μάη, 11 π.μ., Πεδίο Άρεως
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και στη Θεσσαλονίκη στο πλευρό μεταναστών, φοιτητών, εργατών και... ομολόγων. Καλοί αγώνες.