Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

Δεντροφύτευση ξανά στο Πεδίο του Άρεως

Την Κυριακή των Βαϊων η Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως, έκανε συμβολική δεντροφύτευση έξω από την παράνομη είσοδο του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου.

Πολλοί πίστεψαν ότι ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά δεν ήταν (άσε που ο Πολύδωρας -εκτός των άλλων-δεν έχει και χιούμορ). Χωρίς καμιά αφορμή οι δεκάδες πολίτες δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ που προέβησαν σε 3 συλλήψεις, ξερίζωσαν τα δέντρα που μόλις είχαν φυτευτεί και κατέσχεσαν τα εργαλεία που είχαν φέρει μαζί τους οι πολίτες. Την επόμενη μέρα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας απλώθηκε σ’ όλη την Αττική και έξω απ’ αυτήν.

Για την ιστορία σύντομα θυμίζουμε πως ο Πανελλήνιος, του κ. Μίνωα Κυριακού, έχει εκχερσώσει τμήμα του δημόσιου πάρκου προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση βαρέων οχημάτων στις εγκαταστάσεις του ενώ έχει καταπατήσει αυθαίρετα 6 σχεδόν στρέμματα στα οποία έχτισε αυθαίρετες κατασκευές των οποίων τα πρωτόκολλα κατεδάφισής μένουν ανεκτέλεστα.

Αν λοιπόν σε λένε Κυριακού (ή και Βαρδινογιάννη, Βωβό, Λάτση σε άλλες περιπτώσεις) μπορείς να καταπατάς όποιο δημόσιο χώρο θέλεις, να πνίγεις τους τελευταίους πνεύμονες πράσινου της πόλης, να χτίζεις αυθαίρετα και παράνομα, να μπλοκάρεις την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, να στέλνεις τα ΜΑΤ όπου πλήττονται τα συμφέροντά σου κλπ, κλπ.

Εσείς τί λέτε; Πάμε ξανά στο Πεδίο του Άρεως;

Η Επιτροπή Αγώνα οργανώνει νέα δεντροφύτευση την Κυριακή 29 Απρίλη, με τόπο συνάντησης το άγαλμα του Κωνσταντίνου (φτου στον κόρφο μας...) στις 11 το πρωί

Δεν υπάρχουν σχόλια: