Κυριακή 1 Απριλίου 2007

ΜΑΤ εναντίον δενδροφύτευσης στο Πεδίο του Άρεως με 5 συλλήψεις !!

Επίθεση από τα ΜΑΤ δέχτηκε σήμερα στο Πεδίο του Άρεως συγκέντρωση πολιτών ενάντια στις αυθαιρεσίες του Μίνωα Κυριακού που συνεχίζει να καταπατά το Πάρκο και να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γ.Σ. παρά τις τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις (Διαβάστε σχετικό άρθρο στη Γαλέρα )

Λίγο μετά την έναρξη της συμβολικής δεντροφύτευσης και εντελώς απρόκλητα δυνάμεις των ΜΑΤ, λες και ήταν ιδιωτικός στρατός του Κυριακού, επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους, χτύπησαν πολίτες και συνέλαβαν τρία άτομα ανάμεσά τους την εκλεγμένη Διαμερισματική Σύμβουλο της «Ανοιχτής Πόλης» Μαρίνα Βήχου και τον συντονιστή της Επιτροπής πολιτών Θ. Κοκκινάκη. Η αστυνομία ξερίζωσε και όσα δέντρα είχαν φυτευτεί.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα, έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν αρκετοί διαμαρτυρόμενοι πολίτες. Αύριο θα περάσουν από εισαγγελέα με κατηγορίες μάλλον «απείθεια και διακεκριμένη φθορά».

Γενικά από ΜΜΕ και εφημερίδες το θέμα θάφτηκε. Δείτε μόνο Ελευθεροτυπία

Ανακοινώσεις καταγγελίας εξέδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι και η πρωτοβουλία αναρχικών/αντιεξουσιαστών από τά νότια προάστια Αθήνας "Μαύρο και κόκκινο", ενώ η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καλεί σε:

Ø Συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αύριο 2 Απρίλη στις 9:00 πμ

Ø Συγκέντρωση καταγγελίας της απαράδεκτης στάσης του Δήμου Αθηναίων, αύριο 2 Απρίλη στις 14:00 έξω από το Δημαρχείο (Πλατεία Κοτζιά)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) καταγγέλλει τη νέα αντι-δημοκρατική παρεκτροπή της κυβέρνησης Καραμανλή και του Βύρωνα Πολύδωρα: τη σύλληψη, δηλαδή, και παραπομπή στο Αυτόφωρο τριών εθελοντών δενδροφυτευτών στο Πεδίο του Άρεως στη διάρκεια συγκέντρωσης που οργάνωσε η Επιτροπή πολιτών για το Πεδίον Άρεως.

Προφανώς το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και η Αστυνομία προσφέρουν νέες υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο και πιο συγκεκριμένα στον καταπατητή του Πεδίου του Άρεως Μίνωα Κυριακού.

Υπενθυμίζουμε ότι η Πολιτεία, που τόσο ζήλο δείχνει ενάντια στους απλούς πολίτες, «αδυνατεί» να εφαρμόσει τους νόμους, όταν υπάρχουν 5 (πέντε!!!) Πρωτόκολλα κατεδαφίσεως από την Πολεοδομία σε βάρος των αυθαιρέτων που οικοδομεί ο Μ. Κυριακού μέσα στο Πεδίον Άρεως και αυτά ακόμη παραμένουν στη θέση τους.

Η κατηγορία κατά των τριών συλληφθέντων (ανάμεσα τους η εκλεγμένη Διαμερισματική Σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης» Μ. Βήχου και ο συντονιστής της Επιτροπής πολιτών Θ. Κοκκινάκης) είναι η φθορά «ξένης ιδιοκτησίας».

Υπενθυμίζουμε τόσο στην κυβέρνηση Καραμανλή, όσο και στον Μίνωα Κυριακού αλλά και στις δικομματικές πλάτες που τον στηρίζουν (καίριες ευθύνες έχουν η υπερ-νομάρχης Φώφη Γεννηματά και ο δήμαρχος Αθήνας Ν. Κακλαμάνης) ότι το Πεδίον του Άρεως δεν τους ανήκει. Ανήκει στους κατοίκους και τον Αθηναϊκό λαό.

Υπενθυμίζουμε ακόμη στους αρμόδιους Υπουργούς ότι η προκλητική σύμπλευσή τους με τα άνομα συμφέροντα του Μ. Κυριακού γίνεται ακόμη προκλητικότερη αν ληφθεί υπόψη ότι ο εν λόγω μεγαλο-παράγοντας του αθλητισμού και επιχειρηματίας είναι εκτός των άλλων, και φυγόποινος, καθώς πρόσφατα καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη σε 4 (τέσσερα) χρόνια φυλακή για μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις –και όμως, παράνομα, παραμένει ελεύθερος.

Το λαϊκό κίνημα δεν κάμπτεται. Όπως η σπουδαστική νεολαία έτσι και οι κάτοικοι μέσα από τους αγώνες τους θα φράξουν το δρόμο στη νεοφιλελεύθερη επέλαση ενάντια (και) στους δημόσιους χώρους και θα επιβάλουν τα δικαιώματα τους.

Τα μεγάλα και περιβαλλοντοκτόνα συμφέροντα δεν θα περάσουν.

Οι διώξεις και οι αστυνομική τρομοκρατία δεν θα περάσουν.

Η ΚΟΕ συντάσσεται με το αίτημα για άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και άμεση παύση κάθε ποινικής δίωξης.

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά μιλάμε ήταν που ήταν ιδιωτικός στρατός αστικών συμφερόντων στο όνομα του λαού, τώρα γίνονται και στο όνομα των ίδιων των αστών;

agnwstos είπε...

ηταν ειναι και θα ειναι σκυλια των αφεντικων τους....
το ποτε θα το καταλαβει ολος ο κοσμος μενει να δουμε


http://antistasi.blogspot.com/