Παρασκευή 13 Απριλίου 2007

Επεισόδια με ΝΑΤΟϊκούς στα Χανιά

Άλλη μια φορά ...............

Εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" 12/4/2007
του Γιάννη Λυβιάκη

" ...Τα επεισόδια έγιναν στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, κατά την έξοδο ναυτών ολλανδικού πλοίου που συμμετείχε σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη στο Αφγανιστάν και κατά την επιστροφή του αγκυροβόλησε στη ΝΑΤΟϊκή βάση στο Μαράθι της Σούδας.
Κατά την έξοδό τους τη νύχτα στο παλιό λιμάνι έγιναν επεισόδια για τα οποία δεν ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της μεγάλης ολλανδικής εφημερίδας «Algemeen Dagbead» το οποίο υπάρχει και στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας www.ad.nl αλλά και με δημοσίευμα του κρατικού ολλανδικού Πρακτορείου Ειδήσεων (www.anp.nl), το πρώτο επεισόδιο έγινε με Ολλανδούς ναύτες που πλακώθηκαν στο ξύλο στο παλιό λιμάνι, όταν βγήκαν από κάποιο μπαρ και ο ένας έσπασε ένα μπουκάλι στο κεφάλι του άλλου! Ο δράστης έχει τιμωρηθεί από το ολλανδικό Ναυτικό.
Το δεύτερο επεισόδιο αφορούσε συμπλοκές ανάμεσα σε δύο Ολλανδούς στρατιώτες και ντόπιους και, κατά τα δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, έσπασε το χέρι ενός Ολλανδού.
Το τρίτο επεισόδιο αφορά σε έναν μεθυσμένο Ολλανδό στρατιώτη ο οποίος ενοχλούσε και τον οποίο μάζεψε η Ναυτική Αστυνομία.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας έχει θορυβηθεί με τα επεισόδια αυτά δεδομένου ότι προηγήθηκαν άλλα, πάλι με Ολλανδούς ναύτες και κομμάντο μέσα στην Ολλανδία αλλά και στη Νορβηγια.
Επιπλέον στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι από τις αρχές Μαρτίου έως και σήμερα έχουν έρθει για ολιγοήμερη αναψυχή στην Κρήτη, έπειτα από τετράμηνη παραμονή στο Αφγανιστάν, συνολικά 4.500 περίπου Ολλανδοί στρατιώτες στους οποίους κατά την παραμονή τους στη Σούδα παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς στο πλαίσιο προγράμματος ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: