Πέμπτη 12 Απριλίου 2007

Πολιτική απόλυση Δελαστίκ από την "Καθημερινή"

Όπως διάβαζα και τελευταία κάπου "κάτι βρωμάει στον Τύπο" (όχι δηλαδή ότι και παλιότερα μοσχομύριζε ο τόπος...). Πριν λίγο καιρό απολύθηκε από το "Πρώτο Θέμα" (Τριανταφυλόπουλος - Αναζστασιάδης) η δημοσιογράφος Όλγα Χωμενίδη γιατί κατήγγειλε στην ΕΣΗΕΑ τη λογοκρισία των κειμένων της από τη διεύθυνση της εφημερίδας.

Στην Καθημερινή μετά την Αριστέα Μπουγάτσου, που μάλλον δεν άρεσε η γραμμή της για τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή (δείτε στο mediablog σχετικά με την απόλυσή της), απολύθηκε από τον μεταγραφέντα από το συγκρότημα Λαμπράκη διευθυντή- Αλέξη Παπαχελά και ο Γιώργος Δελαστίκ. Προφανώς στον όμιλο Αλαφούζου οι δύο παραπάνω δημοσιογράφοι "ενοχλούσαν" ο δε Δελαστίκ έπεφτε "λίγο βαρύς" στον Alexis σε σχέση με τα αναγνώσματα που συνηθίζονται "πέραν του Ατλαντικού"... Ο Στάθης στην Ελευθεροτυπία πριν λίγες μέρες χαρακτήρισε την απόλυση Δελαστίκ σαν την πρώτη απόλυση δημοσιογράφου -μετά τη χούντα- που έγινε επίσημα και απροκάλυπτα για πολιτικούς λόγους.
Αιτία της απόλυσης (αρχικά του ζητήθηκε να παραιτηθεί, αλλά αρνήθηκε) ήταν ανυπόγραφο σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο «Πριν» (το οποίο και διευθύνει) το οποίο δεν αναφέρει καθόλου την Καθημερινή, αλλά κατά τον κ. Παπαχελά την "φωτογραφίζει" (μάλλον τη δική του φωτογραφία είδε) καθώς μιλά για αναδιάταξη των αμερικανών πρακτόρων στα ΜΜΕ (όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται).
Διαβάστε την επιστολή του Γ. Δελαστίκ προς την ΕΣΗΕΑ σχετικά με την απόλυσή του στο Indymedia.

Για μαντέψτε πέραν του Δελαστίκ και των άλλων απολυμένων ποιός είναι θύμα; Είπε κανείς ο αναγνώστης.
Όχι καλέ, ένας καχύποπτος αντιαμερικάνος ήτανε...




Δεν υπάρχουν σχόλια: