Τρίτη, 17 Απριλίου 2007

"Εξπρές του μεσονυχτίου στα κρατητήρια και τις φυλακές"

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας

Συγχαρητήρια, κύριε Πολύδωρα!

Η «αυτοκτονία» ενός 20χρονου κρατούμενου στο Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου προστίθεται στη σειρά «ατυχών περιστατικών» που πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα σε φυλακές και κρατητήρια. Πώς «αυτοκτόνησε» ο 20χρονος κρατούμενος, που ήδη είχε καταγγείλει την κακομεταχείρισή του από αστυνομικούς, με ένα λουράκι από τσαντάκι τσέπης; Μέχρι πότε οι στημένες «ΕΔΕ», που γίνονται για να ξεχαστούν, θα συγκαλύπτουν τα εγκλήματα και τις «αμέλειες»;

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μπορεί να κοιμάται ήσυχος, αφού πρόσθεσε ένα ακόμη τρόπαιο στη μακάβρια συλλογή των θυμάτων που αυξάνονται και πληθύνονται από τότε που ανέλαβε να προστατεύσει την ελληνική κοινωνία... Είναι εντυπωσιακό και προκλητικό το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του κυρίου Πολύδωρα αποδεικνύονται «αποτελεσματικότατες» όταν πρόκειται να ξυλοκοπήσουν, να συλλάβουν και να συκοφαντήσουν διαδηλωτές και δενδροφυτευτές, ενώ αλλού και επανειλημμένα επιδεικνύουν πλήρη ανικανότητα.

Η ευθύνη για τη νέα «αυτοκτονία» βαραίνει όχι μόνο τους αστυνομικούς του Ιλίου, αλλά κυρίως την κυβέρνηση και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, που «αγοράζουν» ακροδεξιές ψήφους επιβραβεύοντας την κατ’ εξακολούθηση καταπάτηση των πλέον στοιχειωδών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: