Κυριακή 4 Μαρτίου 2007

Πυροβολισμοί και ψέματα: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Η προβολή του βίντεο με τον αστυνομικό που πυροβολεί στη διαδήλωση της 1ης Μάρτη δεν αφήνει πια καμιά αμφιβολία: Κυβέρνηση και Αστυνομία ψεύδονται. Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να χλευάσει τις καταγγελίες των «διαδηλωτάκηδων» και των «εξτρεμιστών». Ο αστυνομικός που πυροβολεί στη διαδήλωση ούτε κινδυνεύει από κανένα, ούτε βρίσκεται σε δύσκολη θέση όπως διατείνονταν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της Αστυνομίας. Με τα απροκάλυπτα ψέματα η εξουσία επιχείρησε να συγκαλύψει την ενοχή των πραιτόρων της. Αγαπάει όμως ο Θεός τον Πολύδωρα, αγαπάει (απ’ ό,τι φαίνεται) και τους φοιτητές…

Οι πυροβολισμοί του αστυνομικού έδειξαν, επίσης, ότι η αυτοεκπληρούμενη υπουργική προφητεία για τους «αστυνομικούς που έχουν νευρικό σύστημα» δεν είναι έκφραση μια προσωπικής εκκεντρικότητας, αλλά προαναγγελία ενός κυβερνητικού σχεδίου. Είναι πια προφανές ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κατασιγάσει το πανεπιστημιακό κίνημα με την ωμή βία των πραιτόρων, μιας και η μαύρη προπαγάνδα της κατευθυνόμενης τηλοψίας αποδεικνύεται ατελέσφορη. Αυτή ακριβώς η επιλογή της βίας και της τρομοκρατίας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί παρά μόνο με ψέματα.

Πλανώνται όμως! Η κρατική βία δεν κάμπτει το κίνημα των φοιτητών και των πανεπιστημιακών. Το συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ έστειλε το πρώτο μήνυμα. Στο μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης 8 Μάρτη η κυβέρνηση θα παραλάβει το δεύτερο και πιο ηχηρό.

Αθήνα 4/3/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: