Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2007

Πυροβολισμοί, Ξύλο, Δακρυγόνα και Συλλήψεις στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας χαιρετίζει τις χιλιάδες φοιτητών και πανεπιστημιακών που διαδήλωσαν σήμερα στην Αθήνα παρόλη την αστυνομοκρατία, τις απειλές και τις συκοφαντίες που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση της Ν.Δ. Όλοι αυτοί οι διαδηλωτές με τη σημερινή διαμαρτυρία τους έδειξαν για μια ακόμη φορά πόση απήχηση έχει η κυβερνητική πολιτική στην κοινωνία. Έδειξαν ότι η απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ πρέπει να γίνει άμεσα.
Αντί αυτού η κυβέρνηση προχώρησε για μια ακόμα φορά στον συνήθη «διάλογο» των εκατοντάδων χημικών, του ανελέητου ξυλοκοπήματος, των συλλήψεων αλλά και πλέον των πυροβολισμών της αστυνομίας κατά την διάρκεια της πορείας. Βέβαια είχε προηγηθεί όλη η ενεργοποίηση του απεργοσπαστικού μηχανισμού της ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ με σπάσιμο συνελεύσεων και τραμπουκισμούς εναντίον αγωνιζόμενων φοιτητών, μια προσπάθεια που έπεσε στο κενό. Η ΚΟΕ καταγγέλλει την συνεχιζόμενη αυταρχική παρεκτροπή της κυβέρνησης Καραμανλή και υπενθυμίζει ότι ανάλογα περιστατικά οδήγησαν στην δολοφονία του Ν.Τεμπονέρα το 1991 από τις τραμπούκικες ομάδες της ΟΝΝΕΔ.
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ο νόμος-πλαίσιο θα έχει την ίδια τύχη με την αναθεώρηση του άρθρου 16. Γιατί απλά αυτό το κίνημα θα αντισταθεί ένα λεπτό περισσότερο από όσο αντέχουν η κυβέρνηση και οι υποτακτικοί της.

Να αποσυρθεί τώρα ο νόμος-πλαίσιο
Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό

Το Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ
1/3/2007

Σήμερα 1 Μάρτη του 2007 έγινε φανερό ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή του αίματος και της τρομοκρατίας για να κάμψει το εκπαιδευτικό κίνημα. Το όργιο καταστολής εναντίον των συμμετεχόντων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τους αστυνομικούς να πυροβολούν, να ρίχνουν βροχή δακρυγόνα, να δέρνουν και να συλλαμβάνουν, δεν αφήνει αμφιβολία για το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση. Η προσφυγή στην ωμή βία είναι πια ο μόνος τρόπος για να περάσει μια πολιτική που βρίσκει αντιμέτωπη της την πανεπιστημιακή κοινότητα και το κίνημα της.
Η τρομοκρατία όμως δεν πτοεί το κίνημα, το κάνει πιο δυνατό! Το αγωνιστικό φρόνημα που επέδειξαν σήμερα οι διαδηλωτές έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της τρομοκρατίας. Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16 καταγγέλλει την κυβερνητική βία και καλεί σε μαζική συστράτευση στο πλευρό της αγωνιζόμενης νεολαίας. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, η απόσυρση του εκτρωματικού νόμου-πλαισίου και οι παραιτήσεις των υπουργών Πολύδωρα και Γιαννάκου είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει.

Πρωτοβουλία για το Άρθρο
Αθήνα 1/3/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: