Παρασκευή 2 Μαρτίου 2007

Πανελλαδικό διήμερο αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων

3,4 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΤΣΑΜΑΔΟΥ 13 ΑΘΗΝΑ


Τα τελευταία χρόνια η «προστασία» των συνόρων από την «εισβολή λαθρομεταναστών» είναι από τα κύρια μελήματα όλων των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Η Ευρώπη-Φρούριο αντικρίζει τους νέους εχθρούς της τάξης και της ασφάλειάς της στα πρόσωπα των προσφύγων και οι πολιτικές για την αποτροπή και τον έλεγχο της μετανάστευσης διευρύνονται διαρκώς. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, μια “χώρα-φύλακα” των Ευρωπαϊκών συνόρων όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης «Δέχεται η Ευρώπη, μέσω της Ελλάδος, “βάρος” από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράκ...» (Β. Πολύδωρας, 15/2/2007). Το «βάρος» αυτό βέβαια αντιμετωπίζεται αποφασιστικά: χιλιάδες νεκροί και τραυματίες στα ναρκοπέδια, στα στρατόπεδα κράτησης, στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορα αλλά και στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
Ενάντια στις πολιτικές ελέγχου των κυρίαρχων, χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρη την Ευρώπη και τις Η.Π.Α εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Στην Αθήνα, 3 και 4 Μαρτίου 2007, ομάδες και συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν για να συζητήσουν και να συντονίσουν τη δράση τους, γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ!

Η συνάντηση θα γίνει στο Στέκι Μεταναστών της Αθήνας, Τσαμαδού 13, Εξάρχεια. Το Σάββατο θα γίνουν δυο συζητήσεις 10:00-13:00 και 17:00-20:00 ενώ την Κυριακή θα γίνει μια πρωινή συζήτηση 10:00-13:00.

Συμμετέχουν:
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών Αθήνα- Βόλος, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Στέκι Μεταναστών Ρεθύμνου, Στέκι Μεταναστών Χανίων, Επιτροπή Αλληλευγγύης στους Πρόσφυγες Χίου, Σύλλογος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες Σάμου, Κίνηση Πολιτών για τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο Μυτιλήνη, Αντιρατσιστική Επιτροπή Ζακύνθου, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια: