Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2007

Το σπουδαστικό της Ασφάλειας σε δράση

« Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής 8-2-2007
Με ευθύνη της Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π και του Προέδρου της κ Λεωνίδα Απέκη, κινητοποιούνται λεωφορεία με μεταφερόμενους διαδηλωτές από διάφορας πόλεις της χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο «ενάντια» στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το Νόμο Πλαίσιο για τα ΑΕΙ.
Έχουν εντοπιστεί δεκατρία (13) λεωφορεία σε διάφορα εθνικά οδικά δίκτυα και αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες παραβατικές συμπεριφορές επιβαινόντων διαδηλωτών μεταξύ των οποίων και άτομα των Ε.Α.Α.Κ και του αντιεξουσιαστικου αναρχικού χώρου. Ενημερώθηκαν προφορικώς και εγγράφως από Υπηρεσία μας, οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές για συμπεριφορά των συμμετεχόντων στο ανώτερο συλλαλητήριο, ευθύνης οργανωτικής επιτροπής Π.Ο.Σ.Δ.Ε.Π και προέδρου της. Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις για προσυγκεντρώσεις συγκεντρώσεις, ροή πορείας καθώς και τυχόν έκτροπα.» Από το Indymedia


ΚΟΕ καταγγέλλει την εκδικητική μανία της αστυνομίας απέναντι στο φοιτητικό κίνημα. Την Τετάρτη προχώρησε σε απροσχημάτιστη επίθεση με χημικά και δακρυγόνα ενάντια στη μαζική πορεία των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη ετοιμάστηκε για μια μεγάλη προβοκάτσια ενάντια στο φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα, προαναγγέλλοντας εκτεταμένα επεισόδια. «Στοχοποίησε» τον πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ Λάζαρο Απέκη, ως υποκινητή επεισοδίων και προχώρησε σε συλλήψεις, προσαγωγές και ανακρίσεις φοιτητών, εμπόδισε πούλμαν που μετέφεραν διαδηλωτές να φτάσουν στην Αθήνα, ντουμάνιασε το χώρο του Πολυτεχνείου για άλλη μια φορά με χημικά και δακρυγόνα.
Να το πάρει χαμπάρι η κυβέρνηση. Το κίνημα αυτό δεν κάμπτεται. Γνωρίζει ήδη 2 νίκες τους τελευταίους 9 μήνες, συνδέεται με το λαό και είναι έτοιμο να συνεχίσει τον αγώνα του.

Όλοι/ες στις διαδηλώσεις και στο δρόμο για δωρεάν δημόσια παιδεία!
Όλοι/ες στην Αθήνα στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο
της 15ης Φλεβάρη!"

Το Σπουδαστικό της Ασφάλειας σε δράση

Μετά το χτύπημα των ΜΑΤ στη φοιτητική διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, το Σπουδαστικό της Ασφάλειας εξέδωσε σήμερα μια κατάπτυστη ανακοίνωση που στοχοποιεί τον πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ Λάζαρο Απέκη. Σύμφωνα με το έγγραφο του Σπουδαστικού, ύστερά από εντολή του Λάζαρου Απέκη πούλμαν που μεταφέρουν αντιεξουσιαστές και μέλη των ΕΑΑΚ κινούνταν προς την Αθήνα για το σημερινό συλλαλητήριο. Επισημαίνεται, δε, ότι το Σπουδαστικό έχει τεθεί σε επιφυλακή μήπως οι ανεξέλεγκτοι εν γένει (αλλά ελεγχόμενοι από τον Απέκη) φοιτητές προβούν σε επεισόδια.

Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για το Άρθρο 16 (www.arthro16.gr ) καταγγέλλει αυτή την ανακοίνωση του Σπουδαστικού της Ασφάλειας που συνιστά εκτροπή από θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές. Τόσο η απόδοση σον Λάζαρο Απέκη της ευθύνης για τη σημερινή κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων όσο και η απροκάλυπτη καταγραφή και ποινικοποίηση του φρονήματος των κινητοποιούμενων φοιτητών αναβιώνει τις πιο μαύρες μέρες της μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου.Επιπλέον, η στοχοποίηση του Λάζαρου Απέκη γεννάει φόβους για το τιπρόκειται να ακολουθήσει. Μήπως μετά τους ασφαλίτες κάνουν την εμφάνισητους και τίποτα «αγανακτισμένοι πολίτες»;

Έπειτα από τα σημερινά και χτεσινά γεγονότα, γίνεται προφανές ότι στις
15 Φλεβάρη δεν θα διαδηλώσουμε μόνο για την Παιδεία, αλλά και για τηΔημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: