Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2007

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση στο Φοιτητικό Κίνημα

(Αριστερά Σχήματα)
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ
Την Τετάρτη 17/1 σε μια ακόμη μεγάλη και μαχητική φοιτητική διαδήλωση, η κυβέρνηση της ΝΔ έδρασε σαν κοινός προβοκάτορας. Έτοιμη από καιρό, έψαχνε αφορμή να ξαναπεράσει ότι σταμάτησε το φοιτητικό κίνημα το καλοκαίρι: Τον νόμο πλαίσιο που καταργεί το άσυλο, που βάζει μάνατζερ στα Πανεπιστήμια, που διαγράφει τους «αιώνιους» φοιτητές, που ιδιωτικοποιεί την ανώτατη εκπαίδευση.
Η κυβέρνηση της ΝΔ μετά την αναθεώρηση του άρθρου 16 που θα επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, επιδιώκει να καθαρίσει μια και καλή με την «ιδιαιτερότητα» του φοιτητικού κινήματος. Την ιδιαιτερότητα των αγώνων και των κινημάτων. Η κυβέρνηση φοβάται ότι η «ιδιαιτερότητα» της ελληνικής εκπαίδευσης θα παραμείνει. Και έχει δίκιο να φοβάται. Όσο υπουργοί, πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, μεγαλοδημοσιογράφοι και διαμορφωτές της κοινής γνώμης θα επιμένουν να ξεπουλάνε την εκπαίδευση, το φοιτητικό κίνημα θα εξεγείρεται.
Μια αντιδραστική συμμαχία κατασυκοφαντεί καθημερινά τους αγώνες των φοιτητών και των πανεπιστημιακών. Καταγγέλλει τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σαν κέντρα ανομίας, βίας, ναρκωτικών, υποβάθμισης και περιθωρίου. Χτυπά το άσυλο, περιορίζοντας το σε «ακαδημαϊκή ελευθερία», δηλαδή σε ελευθερία του φοιτητή να κάνει μάθημα και του καθηγητή να διδάξει. Με τον τρόπο αυτό θέτει εκτός νόμου τους αγώνες, τις κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις, τις πολιτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις στον χώρο των Πανεπιστημίων.
Το άσυλο είναι κατάκτηση του λαού, ματωμένη από τα χρόνια του Πολυτεχνείου. Είναι άσυλο του αγωνιζόμενου κόσμου από την κρατική και παρακρατική βία που πολλές φορές έχουμε νιώσει και εμείς, και οι παλιότεροι από εμάς. Είναι άσυλο κάθε πολιτικού και κοινωνικού αγώνα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν το άσυλο να είναι επιβολή της ησυχίας, τάξης και ασφάλειας, που κινδυνεύει από την «αταξία» των κινητοποιήσεων. Δεν καταργούν απλά το άσυλο. Το αντιστρέφουν ολοκληρωτικά. Ο νέος νόμος δεν θα πάψει απλά να προστατεύει τους αγώνες στον Πανεπιστημιακό χώρο. Θα τους απαγορεύσει. Διότι οι αγώνες θα αποτελούν …καταπάτηση του ασύλου.
Θέλουν να κάνουν τα ελληνικά Πανεπιστήμια όπως στις ΗΠΑ ή στην Τουρκία. Εκεί που είναι χώροι φρουρούμενοι από σεκιούριτι, ιδιωτικοί και όχι δημόσιοι, χωρίς καμιά σχέση και αναφορά στην κοινωνία, που δείχνεις φοιτητική ταυτότητα για να μπεις… Εκεί που το φοιτητικό κίνημα χτυπήθηκε και χτυπιέται όχι μόνο στους δρόμους των διαδηλώσεων, αλλά μέσα στη σχολή, μέσα στο αμφιθέατρο.
Ο αγώνας μας έχει παρελθόν, έχει παρόν και έχει μέλλον. Δεν είναι αγώνας μόνο για εμάς, μόνο για τον εαυτό μας. Είναι αγώνας για όλο τον κόσμο, είναι αγώνας για τους αυριανούς φοιτητές, για τις επόμενες γενιές, που δεν πρέπει να μπουν σε ένα Πανεπιστήμιο – κολέγιο, χωρίς αξία, χωρίς δικαιώματα, χωρίς δυνατότητα αγώνα. Είναι και αγώνας για τις προηγούμενες γενιές που πάλεψαν για μια καλύτερη ζωή, για δικαιώματα, για παιδεία, για κοινωνική προκοπή και δικαιοσύνη.
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και πρέπει να συνεχιστεί. Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της εκτιμώντας ότι μας έχει στο χέρι. Ότι δεν θα αντέξουμε μια ακόμη μεγάλη σύγκρουση. Ότι θα λυγίσουμε κάτω από το βάρος της εξεταστικής και της κούρασης. Σύσσωμη η κυβέρνηση και προσωπικά ο Καραμανλής πρέπει να δεχτούν το χαστούκι της νεολαίας. Όσο ανυποχώρητα ταγμένοι στις ανάγκες των ολίγων και του κεφαλαίου είναι αυτοί, τόσο ανυποχώρητα ταγμένοι στη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα πρέπει να μείνουμε εμείς.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16
  • ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: